14-05-2009

De Nederlandse IPv6 Task Force organiseert nieuwe IPv6-awards

Op 26 november organiseert de Nederlandse IPv6 Task Force opnieuw de IPv6 Awards. De awards werden vorig jaar afgelast, omdat het aantal inzendingen minimaal was en er van competitie geen sprake was. "Doordat er nu meer mensen mee bezig zijn, denken we dat het nu wel gaat lukken om genoeg aanmeldingen te krijgen," aldus Dorien van Gastel (junior projectleider ECP-EPN). "Kijk maar naar internetprovider XS4All die onlangs een adsl-verbinding over IPv6 opleverde."

 

De awards worden uitgereikt aan bedrijven of instellingen voor de beste operationele ipv6-implementaties. Er zijn zes categorieën waarin prijzen worden uitgeloofd, namelijk overheid & not-for-profit, onderwijs, bedrijfsleven, internet service providers, publicatie en particulieren. "Genomineerden maken kans op geldprijzen, laptops en consultancy-dagen," zegt Van Gastel.

 

De opzet van de awards is bijna hetzelfde als vorig jaar. Dit jaar kunnen bedrijven of particulieren ook anderen nomineren. Sponsoren kunnen er dit jaar voor kiezen om deel te nemen in de jury of mee te dingen naar de awards. De uitreiking vindt plaats tijdens het jaarcongres van ECP-EPN op 26 november 2009 in Scheveningen.

 

Het internetprotocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van IPv4. Doordat steeds meer computers aangesloten worden op internet raken de huidige adresreeksen (IPv4) binnen een paar jaar op. Daarom is een overgang naar het nieuwe protocol noodzakelijk. Ondanks verwoede pogingen van de Task Force, blijft de waargenomen urgentie in Nederland laag. "Mensen steken hun kop in het zand, hebben slechts een korte- termijn-blik. En dat terwijl uiterlijk in 2014 onze buffer ook leeg is en het probleem ook in Nederland nijpend wordt," aldus Erik Huizer, voorzitter van de IPv6 Task Force.

Bron: IPv6 Awards