18-06-2013

De app Ice Tycoon wint de eerste Digibattle

De app Ice Tycoon heeft de eerste editie van Digibattle gewonnen. De app van de twee 16 jarige Corstian Boerman en Eline Doorn uit Zeeland is bedoeld om basisschoolleerlingen bewust te maken van de waarde van geld. Ice Tycoon won van zes andere finalisten in de spannende finale van Digibattle in Science Centre Nemo. De winnaars ontvingen de hoofdprijs, een Ipad mini, uit handen van Roel Schulting, voorzitter van CA-ICT en lid van de Strategieraad van het programma Digivaardig & Digiveilig.

 

 

 

 

Digibattle is een landelijke wedstrijd van Digivaardig & Digiveilig, bedoeld om jongeren de creatieve kant van ict te laten zien. Tientallen teams van scholieren uit heel Nederland variërend van VMBO-niveau tot gymnasium gingen de uitdaging aan om vernieuwende en inspirerende apps te bedenken rond de thema’s Love, Money en Challenge. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van alle finalisten, “zowel van de apps zelf als van de presentaties van de scholieren tijdens de finale”, aldus juryvoorzitter Jake Blok, inspirator enterpreneur: "De winnende app Ice Tycoon blonk uit in zijn intelligentie en gelaagdheid". In de jury zaten ook de 15 jarige app-ondernemer Midas Kwant en Claire Boonstra, co-founder van de wereldberoemde app Layar.

 

De finalisten van Digibattle 2013

Ice Tycoon – Corstian Boerman & Eline Doorn 

Triatlon Platformspel – Taco Timmers & Myrna Kneppers

Pinautomaat  – Alwin Lubbers & Raymon de Klein

Moneymakertjes – Donna Ubags & Floor Rompelberg 

Snap & Shop – Carmen Bosch, Brit Bouman &  Ieke Ambergen

Jongeren werk-app – Lisanne Morel van Mourik & Kayla Gericke

LUV – Richard Kollerie &  Clarence Nap 

 

 

 

Over Digibattle

Digibattle is een initiatief van het programma Digivaardig & Digiveilig. Jongeren in het hele land werden bereikt via scholen en hun ICT docenten. De wedstrijd is ontwikkeld en georganiseerd door BureauQ in samenwerking met ECABO, het kenniscentrum voor onder andere ICT-Onderwijs. Science Centre Nemo, Mediawijzer.net en EDG Media zijn partner van DigiBattle.