07-09-2017

Congrespartner veiliginternetten.nl start campagne om bewustzijn privacy te vergroten

Zoeken. Klikken. Kijken. Delen. Kopen. Het is wat iedereen online doet, maar welke informatie over jezelf en je internetgebruik geef je hierdoor eigenlijk prijs? Met de campagne ‘Je deelt meer dan je weet: wat doe jij voor je online privacy?’ wil Veiliginternetten.nl het bewustzijn over privacy vergroten. Niet omdat we voor of tegen het online volgen zijn, maar wel vinden dat iedereen die online is, moet weten dat online profielen worden opgebouwd en dat je een keuze hebt om dit wel of niet te laten gebeuren.

Waarom deze campagne?

Veiliginternetten.nl is deze campagne gestart om internetgebruikers bewust te maken dat zij online informatie over zichzelf delen met allerlei onbekende partijen die daarmee profielen van hen opbouwen om daar geld mee te verdienen. We geven een aantal praktisch toepasbare tips waarmee zij kunnen voorkomen dat zij online gevolgd worden.

Campagnefilm- en pagina

Voor de campagne is een speciaal filmpje ontwikkeld die op speelse wijze illustreert op welke wijze een online profiel van een internetgebruiker wordt opgebouwd. Op de campagnepagina op Veiliginternetten.nl is het filmpje te bekijken en staan veel tips om de online privacy te vergroten. Het adres van de campagnepagina is https://veiliginternetten.nl/jedeeltmeerdanjeweet/.   https://veiliginternetten.nl/media/medialibrary/2017/07/Filmpje-VI_campagne_je_deelt_meer_dan_je_weet_teaser.mp4