14-04-2016

Commit2Data kwartiermaker Arash Aazami: ‘Big Data zorgt voor revolutie in de energiesector’

Aazami richt zich primair op de vraag hoe data kan dienen als drijver van energietransitie. “Ik pleit ervoor dat data en energie voortaan als horizontals worden gezien en niet meer als losstaande verticale pilaren”, legt Aazami uit. “Niet alleen ICT, maar ook data en energie spelen een bepalende rol binnen iedere Topsector. Op het gebied van data worden de cross-sectorale mogelijkheden steeds vaker geïdentificeerd en datzelfde moeten we gaan doen met energie. Binnen iedere Topsector speelt energie immers een bepalende rol.”

“Dat is wat mij altijd getrokken heeft aan dit onderwerp. Energie is een ontzettend ondergewaardeerd element in onze economie. Terwijl alles wat wij doen, zowel het produceren als het consumeren, te maken heeft met het verkeer van energie; het transporteren van elektronen.”

Lees het volledige interview op dutchdigitaldelta.nl.

Over Commit2Data

Commit2Data is een meerjarig nationaal onderzoeks- en innovatieprogramma op basis van publiek-private samenwerking. Het programma richt zich op specifieke toepassingsgebieden als Smart Industry, energievraagstukken, zorguitdagingen en logistiek. Daarbij worden drie primaire programmalijnen gehanteerd: onderzoek, valorisatie en verspreiding. Big Data heeft de toekomst en is daarom een belangrijk focuspunt van dutch digital delta. Download de brochure.

Over dutch digital delta

dutch digital delta is een nationaal platform om de digitale innovatie in Nederland te stimuleren en de kansen van de ICT-uitdagingen binnen de topsectoren te benutten, in 2015 gelanceerd door Team ICT en de daarin actieve stakeholders & ECP. Kijk voor meer informatie op www.dutchdigitaldelta.nl.