20-08-2018

CODEWEEK 2018: DOE MEE!

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een activiteit te organiseren.

Code-enthousiastelingen opgelet: de voorbereidingen voor Codeweek 2018 zijn weer in volle gang. Van 6 t/m 21 oktober 2018 vinden overal in Europa activiteiten plaats voor kinderen; van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking met o.a. programmeren tot mediawijsheid. Doe mee en help ons kinderen in aanraking te brengen met alle facetten van digitale geletterdheid. ECP is coördinator van de Nederlandse Codeweek en zorgt dat de week, en alle activiteiten, onder de aandacht worden gebracht.

Codeweek 2018

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in een rap tempo. Over tien jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu, met beroepen die nu nog niet bestaan. En de grootste veranderingen moeten nog komen. Daarvoor is het nodig dat kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. Ook basisscholen hebben hier een onmisbare rol. Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een activiteit te organiseren.

Meedoen kan op 3 manieren:

1. Organiseer zelf een event

Organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen, of u persoonlijk; eigenlijk is iedereen is welkom een activiteit te organiseren tijdens Codeweek 2018. Op de website van Codeweek vindt u tips en tricks voor het vormgeven van uw activiteit. Meld uw activiteit aan via de website en wij tonen hem in onze kalender zodat kinderen, ouders en leerkrachten kunnen zien wat er bij hen in de buurt te doen is. Daarnaast brengen wij uw activiteit via onze diverse kanalen onder de aandacht. Meld uw activiteit hier aan voor de online kalender.

2. Bezoek een event

Neem uw kinderen, neefjes, nichtjes, buurkinderen mee naar een van de vele activiteiten uit onze kalender en laat ze kennis maken met digitale geletterdheid. Of het nu een workshop coderen is of een lesje hacken, ze zullen er ongetwijfeld nog lang over napraten! Een overzicht van wat er bij u in de buurt te doen is vindt u in onze kalender.

3. Spread the word

Help ons met het verspreiden van onze boodschap en breng Codeweek bij nog meer mensen onder de aandacht. Attendeer uw omgeving op Codeweek en volg en deel onze twitterberichten via @CodeweekNL. Vragen over de Codeweek 2018? Mail dan naar info@codeweek.nl. Volg Codeweek ook op Twitter: @CodeweekNL