22-07-2016

Codeweek 2016: Programmeren? Natuurlijk! Maar hoe?

Kennis van code is belangrijk, handig en leuk

Kennis hebben van code is belangrijk, maar vooral erg handig en leuk. In een rap digitaliserende wereld is het goed om te weten hoe de technologie in je omgeving werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Als je kunt programmeren, dan kun je bijdragen aan een betere omgeving. Natuurlijk hoeft niet iedereen programmeur te worden. Het mooie is juist dat kennis van code in steeds meer beroepen van pas komt, of je nu journalist, verpleger of automonteur wilt worden. Door te leren programmeren ontwikkelen kinderen vaardigheden waar ze later in elk beroep en elke hobby profijt van hebben. Digitaal vaardig zijn wordt steeds belangrijker om grip te krijgen en houden op een digitaler wordende wereld.

Praktisch aan de slag: thuis, op school en… overal!

Hoe kun je praktisch aan de slag met programmeren? Waar moet je beginnen en hoe kom je verder? Tijdens de Codeweek zet ECP zich samen met enthousiaste partners in om ouders, leraren en kinderen te inspireren en op weg te helpen met praktische handvatten.

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een code event te organiseren. Deze evenementen worden o.a. in de kalender in de spotlight gezet. Samen laten we kinderen zien hoe laagdrempelig en leuk leren programmeren is door hen bijvoorbeeld een eigen website, app of robot te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. En: ook voor volwassenen biedt de Codeweek volop gelegenheid om kennis te maken met code en kinderen en leerlingen op weg te helpen.

Doe mee!

Meld direct een code event aan of lees meer op www.codeweek.nl.

Volg Codeweek ook op Twitter: @CodeweekNL en #codeNL