18-01-2017

Call voor sprekers #MNX17: Digitale kloof – bruggen slaan met mediawijsheid

We leven in een wereld waarin onze samenleving soms snel en abrupt, maar vaker nog onopgemerkt verandert. De digitale media spelen hierin een allesbepalende rol. Wijs om kunnen gaan met deze media is voor iedereen een must. Het thema van de Mediawijzer. Netwerk Experience op dinsdag 23 mei 2017 is: Digitale kloof – bruggen slaan met mediawijsheid. Er kunnen nu voorstellen ingediend worden voor bijvoorbeeld workshops of presentaties.   

Call voor sprekers #MNX17

Op dinsdag 23 mei 2017 wil Mediawijzer.net samen met het netwerk van mediawijsheidprofessionals een bevlogen, inspirerende en betekenisvolle dag organiseren rond het thema Digitale kloof – bruggen slaan met mediawijsheid. Voor de #MNX17 zijn ze op zoek naar onderzoeken, projecten, ideeën en experimenten die helpen om het ontstaan van de kloof te begrijpen en nieuw handelingsperspectief te bieden. Ze verwelkomen sessies waarbij we met elkaar aan de slag kunnen gaan om nóg beter te worden in het mediawijzer maken van de jeugd van 0-18 jaar en hun sociale omgeving. Wat het netwerk van Mediawijzer.net verbindt: samen werken aan het vergroten van de mediawijsheid van de jeugd (0-18 jaar). Met elkaar signaleren we de problemen die samenhangen met de voortdurende stroom aan nieuwe mediavormen en –toepassingen. Samen zien we de enorme potentie van media bij de aanpak van nieuwe maatschappelijke uitdagingen: laaggeletterdheid, polarisatie, integratie, radicalisering, vereenzaming etc. Heeft u een idee voor een workshop, lezing of sessie die past bij het thema en die de bezoekers van de #MNX17 zeker zal aanspreken? Meld uw bijdrage dan uiterlijk 27 januari 2017 hier aan.

Wie zijn de bezoekers van de MNX?

Op de MNX komen professionals bijeen die vanuit verschillende disciplines werken aan mediawijsheid met/voor kinderen, hun ouders & opvoeders. Denk aan netwerkpartners uit het onderwijs, opvoedsector, bibliotheken, mediacoaches, maar ook deelnemers vanuit welzijn, media, cultuur of bedrijfsleven.

Contact over MNX17

Voor vragen over MNX17, stuur een mail naar: heide.goris@mediawijzer.net.