03-04-2013

Bruisende masterclass DKIM:“Neem als afzender van e-mail je verantwoordelijkheid richting ontvanger”

Overheden en bedrijven hebben in toenemende mate last van phishing en spam. Internetcriminelen kunnen in naam van uw organisatie een misleidende e-mail sturen en ‘vissen’ naar persoonsgegevens. De reputatie van uw organisatie kan daardoor op het spel staan. Een manier om betrouwbaar e-mailcontact tot stand te brengen, is het gebruik van de open standaard DKIM. 

 

 

De inzet van DKIM en het aanverwante DMARC zorgde bijvoorbeeld voor een daling van 71% van het aantal valse e-mails dat gebruik maakt van het domein ING.nl. Deze standaarden worden helaas nog nauwelijks geïmplementeerd in Nederland.

 

Daarom organiseerden ECP, het Forum Standaardisatie en ISOC donderdag 28 maart jl. een bijeenkomst over deze standaarden (masterclass ‘Bew

aak uw online reputatie; de DKIM-standaard als basis voor phishing-preventie’) om daarmee aandacht te generen voor het belang van adoptie en de deelnemers te informeren over wat de standaarden precies kunnen betekenen voor de aanwezige organisaties.  Onder anderen ING, XS4ALL,  de makers van Phishingscorecard.com, het NCSC en Murray Kucherawy (één van de grondleggers van DKIM) deelden hun ervaringen met het 120 man tellende publiek. Er volgde een levendig debat met de zaal en de masterclass werd afgesloten met een druk bezochte borrel.

 

Het verslag van de bijeenkomst en de presentaties van de sprekers zijn hier te vinden.