17-06-2014

Bijeenkomsten voor en door ondernemers over innovatie met ICT

De afgelopen weken is de bijeenkomstenreeks van het Doorbraakproject ‘Ambitieuze MKB-er innoveert met ICT’ gestart. Tijdens deze bijeenkomsten die verspreid door het hele land plaatsvinden worden ondernemers geïnspireerd met de kennis en ervaring van experts en ondernemers om te gaan innoveren met ICT. De aftrap vond plaats in Den Haag op 27 mei en op 5 juni vond een bijeenkomst plaats in Amsterdam. Inmiddels zijn ruim 200 ondernemers bereikt.

Er worden presentaties gehouden over toepassing van High Performance Computing door MKB, toepassing 3D printing, Internet of Things en Big Data. Dat laatste onderwerp in samenwerking met het ICT doorbraakproject Big Data. Per onderwerp is er ook gelegenheid voor interactie en vragen.

In beide bijeenkomsten hebben we ondernemers beter bekend kunnen maken met de kansen tot innovatie met de verschillende technologieën. Daarnaast hebben de bijeenkomsten ons goed inzicht gegeven in wat ondernemers eventueel nog tegenhoudt om te innoveren en hoe het doorbraakproject hierbij kan helpen. Het netwerkmoment waar de bijeenkomsten mee afsluiten lijkt ook erg waardevol en kaartjes worden massaal uitgewisseld.

De reeks bijeenkomst wordt nog voortgezet:

3 september in Groningen

10 september in Oosterbeek

Deelname is voor MKB-ers kosteloos.

Zie voor meer informatie www.doorbraakmetmkb.nl