16-10-2014

Big Data Health Challenge

Het ICT Doorbraakproject Big Data is op zoek naar datagedreven oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de zorg en naar business cases, die leiden tot innovatieve diensten of producten die gebruik maken van Big Data. De ZZPer of MKB- organisatie met het beste idee wordt in staat gesteld dit verder uit te werken met een ondersteuning ter waarde van max. 20.000 euro! Ideeën voor deze Big Data Health Challenge kunnen tot en met 7 november aanstaande ingediend worden.

Ondernemers stimuleren via een Challenge
Het ICT Doorbraakproject Big Data wil ondernemers in het MKB stimuleren kansen te pakken en datagedreven producten en diensten te ontwikkelen. Naast het aanjagen van innovatie en de economie, biedt Big Data analyse de mogelijkheid om tal van maatschappelijke opgaven slim aan te pakken. Een sector met grote maatschappelijke uitdagingen is de zorg. Het gebruik van de grote hoeveelheden data in deze sector biedt enorme kansen die we nu nog maar voor een klein deel benutten. 

Het ICT Doorbraakproject Big data daagt ZZP-ers en MKB- organisaties uit via een Challenge om met ideeën voor datagedreven oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen in de zorg of voor business cases, die leiden tot diensten of producten. In de presentaties en het verslag van het seminar Big Data innovatie in Zorg staat een aantal cases die tot inspiratie kunnen dienen.

Wat valt er te winnen?
De winnaar van de Challenge wordt in staat gesteld om het idee (of wellicht al een mogelijke oplossing) verder uit te werken. Hierbij wordt ondersteuning geboden ter waarde van maximaal 20.000 euro om te investeren in kennisontwikkeling. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de diensten van het Big Data Value Center en de meer dan 50 partners die hieraan verbonden zijn.

Niet alleen de winnaar krijgt een prijs. De nummers 2 en 3 krijgen gegarandeerd een plek tijdens één van de Big Data Hands-On-Lab sessies van het ICT Doorbraakproject Big Data. Hier kunnen de deelnemers een dag lang een idee of probleem uitwerken en hun (eigen of open) data samen met diverse topexperts op het gebied van data analytics, data science en data visualisatie verkennen en er mee experimenteren.

Inzenden kan tot en met vrijdag 7 november 2014 via het aanmeldformulier op de website. De winnaar van de Challenge wordt op 20 november 2014 tijdens het Jaarcongres ECP in de Fokker Terminal in Den Haag bekend gemaakt en krijgt daarmee direct ook de nodige media aandacht. Aanwezigheid van de winnaar is verplicht.

Voor meer informatie over o.a. criteria en jurering: zie www.doorbraakmetbigdata.nl/health-challenge