16-11-2012

Bernard Wientjes neemt magazine Standaardwerken in ontvangst

Op 15 november heeft Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) het eerste exemplaar van het magazine Standaardwerken in ontvangst genomen tijdens het Jaarcongres ECP. Standaardwerken is een magazine van Forum Standaardisatie en ECP en waarin best practices en succesverhalen van digitale standaardisatie bij verschillende sectoren zijn verzameld. De heer Wientjes heeft het voorwoord van het magazine geschreven waarin hij bestuurders oproept de schouders onder standaardisatie te zetten binnen de verschillende topsectoren.

Het magazine Standaardwerken laat zien hoe digitale standaardisatie, ofwel het digitaal verbinden van diensten en processen met behulp van codes en standaarden, in de praktijk werkt. Vooraanstaande bestuurders en direct betrokkenen van private en publieke organisaties blikken terug en vooruit op wat standaardisatie hun sector heeft gebracht.

Het doel van het magazine is bestuurders en managers te inspireren en een handreiking te bieden om standaardisatie binnen de eigen sector naar een hoger plan te brengen. Want de rol van bestuurders is hierbij van grote waarde.

Nico Westpalm van Hoorn (voorzitter van het Forum Standaardisatie) biedt het magazine Standaardwerken aan Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) aan.

 

Om het magazine te bekijken is een online versie beschikbaar via onderstaande link:
www.forumstandaardisatie.nl/standaardwerken

Een gedrukt exemplaar kan worden aangevraagd bij Bureau Forum Standaardisatie via forumstandaardisatie@logius.nl 

Downloaden van de pdf-versie kan hier (PDF | 16 MB).