26-04-2022

Arie van Bellen, directeur ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, ontvangt Koninklijke onderscheiding

Vandaag is aan Arie van Bellen de Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ uitgereikt. Arie ontving het Koninklijke lintje uit handen van Emile Jaensch, de burgemeester van Oestgeest.

Arie ontving deze onderscheiding omdat hij al jaren zowel professioneel al privé een belangrijke maatschappelijke steunpilaar is. “Arie is een integer en kundig bestuurder met de aanleg zich overal mee te bemoeien. En dat leidt altijd tot iets groters met zijn talent om te luisteren en te verbinden, de neuzen dezelfde kant op te krijgen, mensen ruimte te geven en de maatschappelijke belangen voor ogen te houden”, aldus Emile Jaensch.

Professioneel

Arie speelt een belangrijke rol als bevlogen en neutrale verbinder bij de ontwikkeling van de digitale samenleving in Nederland. Hij is de grondlegger van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, een non-profitorganisatie waar publiek privaat wordt samengewerkt door overheidsorganisaties, ICT bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke organisaties. ECP geldt ook in Europa als een voorbeeld van een succesvolle publiek private samenwerking.

Privé

Naast zijn professionele carrière is Arie ook zeer actief in maatschappelijke organisaties in zijn woonplaats Oegstgeest; Draf- en Renbaan Duindigt; Koninklijke Nederlandse Harddraverij en Renvereniging; Papa’s voor Pannenkoeken; de Leidsche- en Oegstgeester Hockey+ vereniging en de Lionsclub Oegstgeest.

Arie, van harte gefeliciteerd!