16-04-2014

App Noa's sterren wint Media Ukkie Award 2014

Voor deze editie van de award ontving de organisatie tientallen apps van Nederlandse bodem. De twee overige genomineerden zijn de apps Jop gaat naar school (Heppi) en Zzz (IJsfontein Interactieve Media in opdracht van Stichting CPNB en uitgeverij De Fontein).

‘Noa’s Sterren’ is een interactief prentenboekje van Somoiso, geschreven en geïllustreerd door Hanneke van der Meer. Het boekje bevat een heleboel elementen die kunnen worden aangeraakt en bewegen of geluid maken en heeft een spelelement dat geschikt is voor kindjes vanaf 3 jaar. Een fantasierijk verhaaltje om door kinderen zelf gelezen te worden of samen met hun ouders. Benieuwd naar de winnaar? Bekijk de specificaties van Noa’s Sterren in iTunes (iOS).

ECP is sinds de start van Mediawijzer.net een van de vijf toonaangevende organisaties die dit mediawijsheid expertisecentrum aanstuurt, samen met Kennisnet (expertisecentrum voor ICT in het onderwijs), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NTR (omroeporganisatie) en het Sectorinstituut voor Openbare Bibliotheken (SIOB).

De Media Ukkie Award is onderdeel van de Media Ukkie dagen van MediaWijzer.net die van 9 t/m 18 april worden gehouden. Tijdens de Media Ukkie dagen staat de vraag centraal: Voed jij je kind op of laat je dat over aan de media? Lees meer op www.mediaukkies.nl.