03-08-2021

Amsterdam Data Collective (ADC): nieuwe deelnemer ECP

Over Amsterdam Data Collective

Amsterdam Data Collective (ADC) heeft als motto: Together we realise the potential of data for a better future. Als full-stack adviesbureau ondersteunt ADC organisaties in diverse sectoren bij het toepassen van data-oplossingen en data-gedreven werken om zo positieve impact te bereiken. De technologie is hierbij altijd ondergeschikt aan het doel; het is geen oplossing op zich, maar versterkt de strategie.

ADC is opgericht in 2017 en is sindsdien een snelgroeiende organisatie met inmiddels meer dan 40 adviseurs. ADC kenmerkt zich door een multidisciplinair team wat niet alleen bestaat uit data scientists met een technische achtergrond, maar ook uit ervaren experts uit de publieke-, financiële- en gezondheidssector. Samen met onze partners en klanten werken we aan een data-gedreven samenleving die veilig, efficiënt en inclusief is.

Amsterdam Data Collective en ECP

“In een wereld waarin nieuwe technologieën zich razendsnel ontwikkelen en een overvloed aan data beschikbaar is, is samenwerking essentieel om te bouwen aan een veilige en kansrijke informatiesamenleving. Als ADC sluiten we ons daarom graag aan bij het ECP netwerk om kennis uit te wisselen met andere publieke en private organisaties over hoe data science en artificiële intelligentie op efficiënte, ethische en inclusieve wijze toegepast kan worden.” – Elianne Anemaat