Youth IGF

Aan de vooravond van het NL IGF op 10 juni, waar professionals met elkaar in gesprek gaan over de verschillende aspecten van de toekomst van internet, vindt een Youth IGF plaats. Tijdens dit event gaan jongeren met elkaar in gesprek gaan over wat zij vinden van de ontwikkelingen en de verschillende internetvraagstukken.
 

Beslissingen over de toekomst van internet worden meestal gemaakt door een generatie die gedefinieerd kan worden als de ‘internet immigrants’, zij zijn immers pas in aanraking gekomen met het medium toen ze al lang en breed volwassen waren. Het is ook belangrijk om die generatie te horen, die met het internet is opgegroeid.
 

Zij gaan op donderdagavond 9 juni in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag met elkaar en experts in gesprek over vragen als:
Wie is er verantwoordelijk voor het internet? Hoe groot is de invloed van sociale media? Geeft het internet een goed beeld van hoe de wereld eruit ziet? Hoe kunnen we internet veiliger maken?Hoe zorgen we dat iedereen (optimaal) gebruik maakt van het internet? Moet iedereen ter wereld recht hebben op toegang tot internet? Mag een overheid censureren op internet?
 

Jongeren en studenten (vanaf 18 jaar) kunnen zich aanmelden voor het Youth IGF door een e-mail te sturen naar nligf@ecp-epn.nl. Vermeld daarbij je naam, opleiding en motivatie.

Dit event vindt plaats in het kader van het NL IGF
Van 27-30 september 2011 vindt het jaarlijkse Internet Governance Forum (IGF) plaats in Nairobi, Kenia. Dit is de plek bij uitstek waar beleidsmakers, bedrijfsleven, wetenschap, belangenorganisaties en politici vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten en input wordt gegeven voor toekomstig beleid op het gebied van internet. Binnen NL IGF werken het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, SIDN en ECP-EPN samen om het belang van het Internet Governance Forum in Nederland breed te adresseren. NL IGF roept iedereen op hun visies op de vraagstukken met elkaar uit te wisselen. Meer informatie over het NL IGF en haar activiteiten is te vinden op www.nligf.nl