Webinar: Trends in HR en AI

De voortdurende digitalisatie transformeert het zakelijke landschap, wat voor grote veranderingen zorgt binnen organisaties en medewerkers oproept hun competentieprofiel uit te breiden. Hoe kunnen big data en algoritmes daarbij helpen en een leven lang ontwikkelen stimuleren onder professionals? Het lijkt er namelijk op dat deze (persoonlijke) ontwikkeling een steeds grotere rol gaat spelen binnen de concurrentiepositie van organisaties, waarbij duurzame inzetbaarheid, personeelskrapte en betekenisvol ondernemen belangrijke onderdelen vormen. Dit vraagt om de nodige aanpassingen binnen organisaties als geheel, waarin HR de leidende factor kan zijn.

Begin 2023 is voor het vijftiende jaar op rij het HR-Trendonderzoek uitgezet, onder HR-professionals in Nederland. In de boardroom staan innovatie en digitalisering hoog op de agenda, bij de HR-afdeling bungelt dit thema soms onderaan de lijst. Zien HR-professionals de gevolgen niet of is het stilte voor de storm?

Tijdens het webinar: ‘Trends in HR en AI’ georganiseerd door de werkgroep Human Capital van de Nederlandse AI Coalitie vertellen Hans van der Spek (Senior Managing Consultant bij Berenschot) en Laurens Waling (Marketing directeur bij 8vance) u over de laatste AI-ontwikkelingen in onder meer recruitment, interne mobiliteit, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid. Ook adviseren zij over wat organisaties kunnen doen om de kloof te verkleinen tussen de aanwezige en nodige vaardigheden op de werkvloer. Daarbij komt de status van de benoemde thema’s bij Nederlandse organisaties aan bod en vormen de heren een beeld van de toekomst: AI als uw carrière-navigatiesysteem binnen een dynamische arbeidsmarkt.

Kortom: nieuwe kansen en een versterkte positie voor HR-professionals, ondersteunt door AI-toepassingen. Meld u gratis aan via de knop en ontvang een Teams-uitnodiging om het webinar bij te wonen.

07-03-2024 09:00 - 10:00 aanmelden
  • Nederlandse AI Coalitie

    Artificiële Intelligentie (AI) wordt sterk bepalend voor onze toekomstige welvaart en welzijn. Als systeemtechnologie zal AI impact hebben op alle bedrijfssectoren, ons privéleven en de maatschappij als geheel. De voortvarendhei... + Meer over Nederlandse AI Coalitie