Uitreiking Gouden Kolibrie

Op 25 oktober 2017 wordt tijdens het 31ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards uitgereikt, waaronder ECP’s Gouden Kolibrie voor beste digitale kindermedia gemaakt door jongeren.

Uitreiking Gouden Kolibrie

Datum: woensdag 25 oktober 2017 Tijd: 18.00u – 19.30u Locatie: Amsterdam De Cinekid Media Awards 2017 is een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. De Cinekid Media Awards bestaan uit drie awards, namelijk: de Gouden Leeuw voor beste innovatieve media voor kinderen en jongeren, de Gouden Guppy voor de beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar) en de Gouden Kolibrie voor veelbelovend talent en beste digitale mediaproject voor kinderen en jongeren gemaakt door kinderen en jongeren (0-18 jaar). De Gouden Kolibrie is de opvolger van de Gouden @penstaart en is een prijs voor veelbelovend talent en het beste mediaproject gemaakt door jongeren, voor jongeren van een leeftijd tot 18 jaar. Tal van projecten kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, Youtubekanalen, games, eigen programma’s en code experimenten. Van belang voor de jury is vooral de kwaliteit, de ingenieusiteit waarmee het project gemaakt is en natuurlijk de onderscheidenheid en originaliteit van het mediaproject in onze tijd. Tot 15 september kunnen jongeren nog hun projecten indienen via deze link. Meer informatie over de Gouden Kolibrie vindt u hier.

Cinekid Festival

De awards worden op 25 oktober 2017 tijdens het 31ste Cinekid Festival uitgereikt. Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland. Zie ook cinekid.nl