Tek Tok Late Night: Privacy

Op 2 oktober aanstaande vindt Tek Tok Late Night plaats. In deze editie van dit nieuwe praatprogramma komt privacy uitgebreid aan bod. ECP is – vanuit haar rol binnen Digivaardig & Digiveilig – partner in deze editie van Tek Tok. 

 

Privacy: wat weten ze eigenlijk van je?

Met Facebook maak je vrienden en Google weet antwoord op al je vragen. Tomtom wijst de weg en met de OV-chipkaart geen gedoe meer met strippen. Ondertussen kun je overal mobiel bellen en waakt de staat over je veiligheid. Best handig. Maar ondertussen weten ze wel alles van je. Of valt dat wel mee? En wie zijn ze eigenlijk?

 

Wil je weten wat ze weten? Kom op 2 oktober naar Tek Tok late night, van 20.00-22.00 in het Paard van Troje Den Haag. Aanmelden kan via dinsdag@tektok.nl

 

Tek Tok late night is een nieuw praatprogramma over technologie van alledag. Live, vanaf oktober elke eerste dinsdag van de maand en later on line op www.tektok.nl. We hebben interessante gasten, live muziek en experimenten. Het publiek praat mee en de toegang is gratis. ECP is – vanuit haar rol binnen Digivaardig & Digiveilig – partner in deze editie van Tek Tok.

 
Prijsvraag
Tek Tok geeft vier exemplaren van het boek De macht van Facebook weg aan: de leukste tweet van de avond, degene die de meeste tweets verstuurde en twee exemplaren aan de leukste publieksreacties. Kom ook!

 

ECP Privacy reeks
ECP ziet deze Tek Tok editie als onderdeel van een reeks van vier bijeenkomsten over privacy die zij dit jaar organiseert. ECP wil als onafhankelijk platform voor bedrijfsleven, overheid en maatschappij bijdragen aan een evenwichtig debat over privacy en ICT en organiseert daarom in 2012 bijeenkomsten hierover, waarin steeds een ander aspect van online privacy aan de orde komt. De conclusies worden gepresenteerd en verder bediscussieerd tijdens het ECP Jaarcongres op 15 november.

 

Op 23 april vond de eerste bijeenkomst uit de reeks plaats. Centraal stond de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van dataprotectie (lees hier het verslag). De tweede bijeenkomst ondt plaats op 3 juli aanstaande en gaat over hoe je als bedrijf positief en onderscheidend te profileren met een goed en transparant privacybeleid. De titel van de bijeenkomst is: Publiekdebat Positief Profileren & Privacy. Op dinsdagavond 2 oktober staat de eindgebruiker centraal in een interactieve Tek Tok sessie in het Paard van Troje. De conclusies vanuit deze reeks worden gepresenteerd en verder bediscussieerd tijdens het ECP Jaarcongres op 15 november.