Stipv6 organiseert seminar “IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?”

De Stichting IPv6 Nederland organiseert in samenwerking met ECP op dinsdag 8 november 2016 een seminar waarbij vragen over het gebruik van het nieuwe internetprotocol versie 6 (IPv6) worden beantwoord. Aan de hand van ervaringen van organisaties die al met IPv6 werken en specialisten uit de markt begrijpen de deelnemers na afloop van het seminar welke stappen ze moeten zetten om IPv6 in hun ICT-omgeving te integreren.

13% van de internetgebruikers gebruikt IPv6. Het aandeel van IPv6, ten opzichte van het oude IPv4, groeit gestaag. Na de lancering in 2012 van IPv6 op de websites en services van Google, Apple, Microsoft en Facebook, is IPv6 steeds belangrijker geworden in ICT-omgevingen. Maar tot de dag dat we IPv4 uitzetten zal er nog veel moeten gebeuren. De ervaringen van de bedrijven en overheidsinstellingen die IPv6 hebben ingevoerd, kunnen van grote waarde zijn voor degenen die nog met de invoering bezig zijn.

IPv6 lost het IP-adrestekort op
IPv6 is bedacht en ontwikkeld om het IP adrestekort op te lossen. Bedrijven die zich niet voorbereiden op IPv6 en geen actie nemen, zullen tegen verschillende problemen gaan aanlopen. Internetgebruikers van wie het IPv4-adres, als gevolg van het adrestekort, met meerdere gebruikers wordt gedeeld, krijgen te maken met identificatie- en security-problemen.

Toch stellen veel bedrijven de invoering van IPv6 nog uit. Deels uit onwetendheid, deels uit koudwatervrees. Wat zijn de kosten van de invoering van IPv6, wanneer ben je klaar met de invoering, wie moet je er in je organisatie bij betrekken, waar moet je op letten? Antwoorden op deze vragen worden gegeven tijdens het seminar “IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?”.


Seminar “IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?”

Datum: dinsdag 8 november 2016
Tijd: 12.00 – 17.10 uur (met aansluitend een borrel)
Locatie: T-Mobile, Den Haag

Meer informatie over het seminar vindt u hier.


Aanmelden

U kunt zich voor dit seminar aanmelden via het volgende inschrijfformulier.