Seminar: Zijn wij klaar voor de opmars van 3D-printen?

Het ministerie van Economische Zaken en ECP nodigen u graag uit voor het seminar 3D-printen: Zijn we klaar voor de opmars van 3D-printen? op donderdag 19 mei aanstaande. 

De 3D-print revolutie is wereldwijd en ook in Nederland in volle gang. Steeds meer innovatieve ondernemers en bedrijfstakken ontdekken de schijnbaar onbeperkte mogelijkheden van 3D-printen en komen met nieuwe producten, nieuwe toepassingen en nieuwe business modellen. Een doorbraak technologie stelt doorgaans de bestaande spelregels op de proef, zo ook 3D-printen.

Debatteer mee!

Datum: donderdag 19 mei 2016
Tijd: 14:00 – 17.00 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: 7AM,Den Haag

Programma
De snelle ontwikkeling van 3D-printen zal de bescherming van design, octrooien, auteursrecht en merknamen lastiger maken als het kopiëren van producten via deze technologie steeds eenvoudiger wordt voor een groot publiek. Liggen er eenzelfde soort problemen op de loer als waar de muziek- en filmindustrie in het internettijdperk mee te maken heeft (gehad)?
Bovendien wordt in Nederland in verschillende onderzoekscentra en ziekenhuizen al baanbrekend werk verricht met het fabriceren van medische applicaties, chirurgische hulpmiddelen en 3D gepersonaliseerde producten. Maar zijn de nieuwe materialen voldoende getest en gecertificeerd?

Aan het woord komen onder meer Maarten van Dijk, van het Eindhovense bedrijf Shapeways – de bekendste community voor 3D-geprinte producten – en Ernst-Jan Louwers, advocaat gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht.

Daarnaast zijn er drie thematische workshops:

  • Intellectueel Eigendomsrecht en productaansprakelijkheid
    Met o.a. Ernst-Jan Louwers – Louwers IP|Technology Advocaten.
  • 3D-printen in de gezondheidszorg
    Met o.a. Robert Geertsma – RIVM en Koen van der Kroef – Ministerie van VWS.
  • 3D-printen en topsectorenbeleid
    Met o.a. Marcel Slot – trekker van de HTSM Roadmap Printing, Tessa ten Cate – Brightlands Chemelot Campus en Erwin Meinders – Director Additive Manufacturing TNO.

Bekijk hier meer informatie over het programma, de sprekers en de workshops.

Aanmelden
PC: U kunt zich aan de rechterkant van deze pagina aanmelden.
Mobiel: U kunt zich aan de onderkant van deze pagina aanmelden.
of meld u aan via: info@ecp.nl