Seminar Privacy: Europa in beeld

Op 23 april 2012 organiseerde ECP de eerste privacybijeenkomst uit een reeks. ECP wil als onafhankelijk platform voor bedrijfsleven, overheid en maatschappij bijdragen aan een evenwichtig debat over privacy en ICT en organiseerde daarom in 2012 diverse bijeenkomsten hierover.

 

Tijdens dit seminar kwam de modernisering van het privacyrecht in Europa en Nederland aan bod. Directe aanleiding zijn de voorstellen van de Europese Commissie om de data protectierichtlijn uit 1995 te vervangen door een Algemene privacyverordening en recente wetgevingsinitiatieven in Nederland. Bij dit laatste kan onder andere gedacht worden aan de cookiewetgeving en de invoering van een meldplicht voor datalekken.

 

Bezoekers werden volledig bijgepraat over de veranderende privacyregels en hun onderlinge samenhang. Daarnaast werd er op het Telecombeleid in relatie tot privacy gereflecteerd en debatteren experts en belanghebbenden over hoe een goede balans tussen veiligheid, privacy en innovatie gevonden kan worden. Met sprekers als Herke Kranenborg (EDPS, co-auteur van het rapport Opinion of the European data Protection Supervisor on the data protection reform package), Michel Verhagen (ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI), MT-lid van de directie Telecom) en Gerrit-Jan Zwenne (partner Bird & Bird en hoogleraar Universiteit Leiden).
 

Seminar Privacy: Europa in Beeld
Maandag 23 april
14.00-17.00 uur
7AM te Den Haag

Het complete programma kunt u hier downloaden.

Lees hier het verslag. 

 

ECP Privacy reeks
Na de drukbezochte privacybijeenkomst in september 2011 over de cookiewetgeving en de heersende behoefte aan een neutraal debat over de bescherming van persoonsgegevens en het herstel van vertrouwen in eCommerce, organiseert ECP in 2012 drie bijeenkomsten (april, juni en oktober) waarin steeds een ander aspect van online privacy aan de orde komt. De conclusies worden gepresenteerd en verder bediscussieerd tijdens het ECP Jaarcongres op 15 november.
 

 

Week van de ICT
Dit seminar wordt georganiseerd in de Week van de ICT. Deze week wordt van 23 tot en met 27 april georganiseerd door ICT-Office. ECP is partner van de Week van de ICT. Meer informatie vindt u hier.