Seminar Elektronische identiteiten voor overheid, bedrijven en consumenten

De laatste ontwikkelingen op het gebied elektronische sleutels, identiteiten (eID’s) voor overheid, bedrijven en consumenten passeerden de revue op 7 juni tijdens het seminar Elektronische identiteiten voor overheid, bedrijven en consumenten.
 
We zijn gewend om met DigiD in te loggen bij de Overheid en  ziektekostenverzekeraars. Bedrijven gebruiken hiervoor eHerkenning. eHerkenning biedt de (verplichte) inlogsleutel  voor het aanvragen van  vergunningen, subsidies en straks toegang  tot het  Belasting – en KvK-dossier.  De eHerkenning inlogsleutel kan ook buiten de Overheid gebruikt worden en aan een  "consumenten-digid" wordt nog steeds gewerkt. Hoe is het met de samenhang tussen die verschillende elektronische sleutels, wordt er wel genoeg aandacht besteed aan de beveiliging en kosten?

Tijdens dit seminar werden de laatste stand van zaken besproken rondom elektronische sleutels, identiteiten (eID’s) , de ontwikkeling van een Trust Framework en de internationale ontwikkelingen die voor ons van belang zijn.
 

Het programma en de presentaties van het seminar kunt u hieronder downloaden: