Safer Internet Day 2016

 
Op dinsdag 9 februari 2016 vindt voor de 13e keer ‘Safer Internet Day’ plaats. Ruim 100 landen wereldwijd vieren deze dag die dit jaar in het teken staat van ‘Play your part for a better internet’.

 

Update: U kunt het verslag van het symposium hier lezen

 

Wat is het seksueel gedrag van jongeren online? Wat doen zij? Hoe gaan zij daar mee om? Wat is voor hen normaal en wat niet? En vooral: hoe ga je daar als jeugdhulpverlener met hen over in gesprek?

Laat je informeren over onderwerpen als de invloed van online dating op het zelfbeeld van jongeren, (shame) sexting, het praten met jongeren over pedofiele gevoelens en het praten met jongeren met een licht verstandelijke beperking over online seks. En hoor vanuit verschillende invalshoeken hoe je daar als hulpverlener en coach iets mee moet en kan in de ondersteuning van jongeren (en ouders) bij de internetopvoeding.

Safer Internet Day 2016
Play your part for a better Internet!

Symposium Jongeren, Seks & Internet

Datum:
Locatie:
Tijd:

 

dinsdag 9 februari 2016
Rijtuigenloods, Amersfoort
09.30 – 17.00 uur

Voor wie:
Alle jeugdhulpverleners, jeugdwerkers, opvoedkundig medewerkers van CJG’s, GGD-en, zorgcoördinatoren, mentoren en andere docenten, sprekers op ouderavonden, mediacoaches, cyberouders, enz. zijn van harte welkom!

Aanmelden:
Deelname aan dit symposium is kosteloos. Je kunt je aanmelden via www.saferinternetday.nl/symposium-jongeren-seks-internet. Je ontvangt een week van te voren een bevestiging per e-mail.