Safer Internet Day 2014

11 februari 2014 is het weer Safer Internet Day! Op deze speciale dag organiseren Digibewust en Mijn Kind Online een debat met politiek, overheid en industrie over het aanpakken van gegevensmisbruik. 

Datum: 11 februari 2014
Tijd: 16.30 – 21.00 uur
Locatie: Podium Mozaïek, Amsterdam

Talkshow Gegevensmisbruik [16.30 -18.00 uur]
Kent u het schrijnende verhaal van Freek? Deze jongen van 13 is slachtoffer geworden van gegevensmisbruik oftewel, identiteitsfraude. Iemand doet zich voor als hem, heeft een profiel op zijn naam aangemaakt zonder dat hij het weet. Gevolg: het is voor hem onmogelijk om een eigen online leven op te bouwen. En bovendien: wanneer nieuwe vrienden, klasgenoten en later zijn potentiële werkgevers hem googlen komt een beeld naar boven wat hij niet heeft gecreëerd. En dan is zijn kans voor een eerste indruk voorbij. Digibewust en Mijn Kind Online organiseren een debat met politiek, overheid en industrie  over het aanpakken van identiteitsfraude. Wie heeft welke verantwoordelijkheid en wat kunnen we gezamenlijk doen om deze gevallen te voorkomen of te genezen? Ook worden nieuwe onderzoeksresultaten gepresenteerd over vervelende ervaringen van jongeren op internet. Discussieer mee!

Première ouderavond LIKE ME [19.30-21.00 uur] Schuif na de talkshow aan bij hetbuffetdinerom vervolgens de première van theatervoorstelling LIKE ME bij te wonen! Deze voorstelling gaat over pesten en de invloed van social media daarop. De voorstelling – gemaakt door Theatergroep PlayBack – is bedoeld voor ouders van jongeren van 11-18 jaar. Zij krijgen inzicht in de belevingswereld van hun zoon of dochter en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen. UPC Nederland, Digibewust, Pestweb en Stichting Kinderpostzegels ondersteunen het project.

Over Safer Internet Day

Safer Internet Day (SID) wordt ieder jaar georganiseerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. SID heeft als doel om veilig en verantwoord gebruik van internet en mobiele telefoons door kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen. Op www.saferinternetday.org zijn naar aanloop van 11 februari de activiteiten te vinden die in diverse landen worden gepland. Op
www.saferinternetday.nl vindt u tzt meer informatie over de activiteiten in Nederland.

Aanmelden
U kunt zich hier gratis aanmelden.