NOiV Jaarcongres

Op donderdag 24 maart 2011 wordt in Media Plaza (Utrecht) het NOiV Jaarcongres 2011 gehouden. Ook voor deze editie is ECP-EPN nauw betrokken bij de organisatie van het congres.
Het thema van het NOiV Jaarcongres 2011 is ‘Open Einder’.

 

Donderdag 24 maart 2011
9.30 – 17.00 uur (inclusief borrel)
Media Plaza (Jaarbeurs), Utrecht
 
Op deze dag maakt u kennis met nieuwe cases en komen verschillende denkrichtingen over open standaarden en open source software aan bod. Er zijn de afgelopen jaren veel impulsen afgegeven door overheden, leveranciers en belanghebbenden rond dit onderwerp en er is inmiddels een beweging zichtbaar richting een open overheid. In verschillende tracks wordt nader ingegaan op trends, professionalisering, hergebruik van overheidssoftware en de route naar open werken. 
 
Een van de keynotespeakers tijdens het plenaire gedeelte is Maarten Hillenaar (CIO Rijk) die de plannen toelicht over de I-strategie van het Rijk en het belang van open standaarden daarbij.
Fokko Spoelstra (wethouder Apeldoorn) komt aan het woord over e-dienstverlening en de rol van open standaarden. Hij staat onder meer stil bij de toekomstige mogelijkheden van de afvalstandaarden die onder leiding van NOiV tot stand zijn gekomen.
Tijdens de parallelle tracks is er onder meer aandacht voor diverse voorbeeldprojecten. Zo zal Davied van Berlo (Pleio)  in de track Open Werken een presentatie verzorgen over open samenwerken binnen en buiten de rijksoverheid en hoe handen en voeten gegeven kan worden aan Het Nieuwe Werken. In de track Hergebruik geeft Arjen Hof van GovUnited een presentatie over het gebruik van open data in een zaaksysteem. Ook zullen NOiV projectleiders presentaties verzorgen, onder meer over de Roadmap Open Werken en Overwegingen bij het Hergebruik van Publieke Software.

Aanmelden
Deelname aan het NOiV jaarcongres is kosteloos.

 
Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door: