NL IGF - Seminar Mensenrechten in het digitale tijdperk

Er wordt steeds meer geworsteld met het vrije internet. Enerzijds is internet de mascotte van de vrijheid en kent het (letterlijk) geen grenzen, anderzijds denken overheden er steeds vaker over om sociale media aan banden te leggen wanneer deze worden gebruikt om criminele activiteiten te organiseren. Het internet in Iran en China is feitelijk al een ‘intranet’ geworden.  Maar ook in de UK gingen stemmen voor meer controle op sociale media. Wanneer is de invloed van dit vrije medium zo groot dat het een gevaar vormt voor de maatschappij? Is controle dan een uitkomst? Of spelen internet en sociale media juist een cruciale rol in de bescherming van mensenrechten? En welke invloed heeft technologie op burgerrechten?

Hoog tijd voor een debat! Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, SIDN en ECP nodigen u graag uit voor:

Seminar Mensenrechten in het digitale tijdperk
Vrijdag 1 juni 2012
14.00-17.00 uur
Humanity House in Den Haag

Met sprekers als:

Lionel Veer (Mensenrechten ambassadeur)
Mariko Peters (Tweede Kamerlid GroenLinks)
Jan Kleijssen (Director Information Society and Action against Crime Directorate Directorate General of Human Rights and Rule of Law – DGI Council of Europe)
Hossein Bastani (zelfstandig adviseur)
Jacqueline Lampe (Directeur AMREF flying docters)


Bekijk hier het complete programma.


Aanmelden
Meld u nu aan voor dit inspirerende event via het online inschrijfformulier.
Na aanmelding rekenen wij op uw komst. U ontvangt een week van tevoren een bevestiging.

 

Dit publieke debat vindt plaats in het kader van het NL IGF. Van 6-9 november 2012 vindt het jaarlijkse Internet Governance Forum (IGF) plaats in Baku, Azerbeidzjan. Het internationale IGF is de plek bij uitstek waar beleidsmakers, bedrijfsleven, wetenschap, belangenorganisaties en politici vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten en input wordt gegeven voor toekomstig beleid op het gebied van internet. Binnen NL IGF werken het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, SIDN en ECP samen om het belang van het Internet Governance Forum in Nederland breed te adresseren. NL IGF roept iedereen op hun visies op de vraagstukken met elkaar uit te wisselen. Meer informatie over het NL IGF en haar activiteiten is te vinden op www.nligf.nl.