NL IGF Event 2012

Debatteer op vrijdag 28 september mee over de toekomst van internet! Wat is het belang van een open en vrij internet?  Welke maatregen nemen overheid en bedrijfsleven tegen cybercrime?  Wat is de impact van sociale media? Welke ethische vraagstukken vragen om aandacht?

 

De impact van het internet is immens en vraagt om een open dialoog tussen alle stakeholders. Die dialoog heeft met groot succes vorm gekregen in het mondiale Internet Governance Forum.
Maar ook Nederland heeft met het NL IGF haar multistakeholderbijeenkomsten gekregen, waar parlementariërs, ambtenaren, wetenschappers, non-profitorganisaties, bedrijfsleven, journalisten en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek gaan. Het initiatief voor een Nederlands IGF (NL IGF) kwam van ECP in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en SIDN.

In navolging van het grote succes van de bijeenkomst van vorig jaar organiseert NL IGF op vrijdag 28 september weer een groot event in Den Haag, waarbij een hele middag kennis kan worden gedeeld en het debat kan worden aangegaan rondom netelige internetkwesties: NL IGF Event 2012, ‘Internet Governance voor duurzame humanitaire, economische en sociale vooruitgang’.

De keynote wordt verzorgd door Europarlementariër Marietje Schaake. Zij leidt onder andere het EU-onderzoek naar internetvrijheid.

Daarnaast organiseren verschillende partijen diverse debatsessies. Zij gaan graag met u in gesprek:

De Notice and Takedown regeling als voorbeeld van succesvolle zelfregulering
De in Nederland ontwikkelde gedragscode “Notice and Takedown” wordt internationaal geprezen als voorbeeld van succesvolle zelfregulering. Toch lijkt steeds vaker de gang naar de rechter nodig te zijn. Wat gaat er mis, en wat kan er beter?
Georganiseerd door Dutch Hosting Providers Association

Online veiligheid en privacy gaan niet samen
Voor een effectieve(re) cybercrimebestrijding is het soms nodig inbreuk te maken op privacy om daarmee snel en probleemloos relevante data te kunnen delen.
Georganiseerd door De Natris Consult

Nieuwe Topleveldomeinen op het Internet
De grootste uitbreiding ooit van het internet staat voor de deur; bijna tweeduizend nieuwe extensies zijn aangevraagd, zoals .eco, .hotel, .amsterdam en .bank. maar ook .porn, .catholic en .gay. Moeten die er allemaal komen? Niet of juist wel?  Discussieer mee n.a.v. een onderzoek dat EL&I liet uitvoeren.
Georganiseerd door Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie

Tenslotte formuleren we graag samen met u van Nederlandse aanbevelingen tijdens een live-mindmappingsessie! Welke aanbevelingen moet Nederland volgens u naar het Internet Governance Forum in Baku, Azerbeidzjan, brengen?

Bekijk hier het complete programma.


NL IGF Event bijwonen?
Wij gaan graag met u in gesprek over wat u vindt van de ontwikkelingen en de verschillende internetvraagstukken! U kunt zich aanmelden het online inschrijfformulier.

Over het Nederlands Internet Governance Forum
NL IGF wil ook het belang van dit mondiale Internet Governance forum (IGF) in Nederland breed onder de aandacht brengen. Deel uw visie of mening tijdens het event op 28 september of via sociale media.  En natuurlijk willen we u ook graag enthousiasmeren om mee te gaan naar het IGF.  Van 6 tot en met 9 november 2012 vindt het IGF plaats in Baku, Azerbeidzjan. Dit is de plek bij uitstek waar beleidsmakers, bedrijfsleven, wetenschap, belangenorganisaties en politici vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten en input wordt gegeven voor toekomstig beleid op het gebied van internet.
Meer informatie over het NL IGF en haar activiteiten is te vinden op www.nligf.nl.

 

Domeinnaamdebat
Voorafgaand aan het NL IGF event, in de ochtend van 28 september, organiseert SIDN het Domeinnaamdebat 2012. Op deze bijeenkomst krijgen belanghebbenden bij het .nl-domein de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het beleid van SIDN. Bezoek voor meer informatie www.sidn.nl.