NL IGF 2015

Op 1 oktober 2015 vindt het NL IGF plaats bij 7AM in Den Haag. Het NL IGF bereidt de Nederlandse delegatie voor op het mondiale Internet Governance Forum (IGF), dat in november in Brazilië plaatsvindt. Het IGF is een multi-stakeholder forum voor de politieke dialoog over vraagstukken rondom internet governance. Het brengt alle belanghebbenden bij elkaar in de discussie over internet. Thema’s als cybersecurity, open internet, internet economie maar ook sociale integratie en diversiteit en mensenrechten staan op het programma. NL IGF organiseert het nationale event onder hetzelfde overkoepelende thema: “Evolution of Internet Governance: Empowering Sustainable Development”.

Tijdens het NL IGF gaan experts, parlementariërs, ambtenaren, wetenschappers, journalisten, medewerkers van non-profitorganisaties en uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden een middag lang met elkaar in debat over internet governance vraagstukken. De voorbereiding is in volle gang én u kunt natuurlijk ook nog uw eigen inbreng leveren.

Programma

Wij kunnen u al de volgende sprekers en thema’s noemen:

  • Visie op internetvrijheid, naar een open, toegankelijk en betrouwbaar internet op het snijvlak van regelgeving en ethiek. Door Erik Huizer, CTO Surfnet
  • Demonstratie van de minddrone.  Een mashup van bestaande en opkomende technologieën in een drone bestuurt d.m.v. hersenactiviteit. 
  • Nieuwe technologieën en gegevensbescherming in mondiaal perspectief. Mr. P.J. Hustinx, voormalig Europees toezichthouder voor gegevensbescherming.
  • Internet of Things. Ethics for the Digital Age. NL inbreng op het IGF workshop #48. Door Wout de Natris, De Natris Consult, NL IGF en Maarten Botterman, Dynamic Coalition on Internet of Things.
  • Diverse debatsessies over Privacy as innovation, Ethish hacken; de rol van NL in Responsible Disclosure, De publieke kern van het internet, een verdieping op het WRR Rapport, Stand van zaken Global Forum on Cyber Expertise en Human Rights.

Discussieer mee! U kunt zich hier aanmelden

Het NL IGF wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, SIDN en ECP.