Nederlandse Week tegen Pesten

Van 22 tot en met 26 september vindt de Nederlandse Week tegen Pesten plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Horen, zien en Speak Up’. De belangrijkste boodschap is: Maak pesten bespreekbaar. Graag nodigen wij u, mede namens UPC, uit om de theatervoorstelling LIKE ME te bezoeken in Leeuwarden of Amsterdam, of een blik te werpen op een digitale les die speciaal voor het basisonderwijs is ontwikkeld.

Theatervoorstelling LIKE ME
Op woensdag 24 september vindt in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden de voorstelling LIKE over online pesten plaats. Deze voorstelling is speciaal voor jongeren van 10 tot 14 jaar en hun ouders.

Daarnaast gaat op maandag 29 september LIKE ME BASIS – voor ouders van kinderen uit groep 6, 7 en 8- in première in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Beide voorstellingen gaan over pesten en de invloed van social media hierop. Gratis kaarten en meer info zijn verkrijgbaar via: mvo@upc.nl.

Digibewust partner UPC is een van de initiatiefnemers van deze theatervoorstellingen van Theatergroep PlayBack en nodigt u graag uit om een van deze voorstellingen bij te wonen.

Lancering digitale les
Na de interactieve les voor het voortgezet onderwijs is er nu ook een versie voor het basisonderwijs beschikbaar over veilig internetgebruik door kinderen. De digitale les – ontwikkeld met Youngcrowds en Digibewust – wijst leerlingen in groep 7 en 8 op de mogelijkheden van internet. De les zet aan tot nadenken over de kracht van sociale media en bevordert gesprekken in de klas over hoe je online met elkaar om kunt en wilt gaan. Het educatief materiaal voor het basisonderwijs wordt op 22 september gelanceerd en is gratis te bestellen. Kijk voor meer informatie over deze interactieve lessen op: www.upc.nl/mediawijsheid.