Masterclass internet

IP-adressen, AS-nummers, IPv4 v IPv6, DNS, PTR-look-updatabase… Hoe werkt die infrastructuur van het wereldwijde web van netwerken en knooppunten nu precies? IANA, ICANN, LIR, Am-SIX; datacenters, hosters, access providers, internet service provider Who-is-who en wie doet nu eigenlijk wat? En hoe zit het met wet- en regelgeving voor die partijen, wat moeten ze doen en wat moeten ze laten? Internet is een containerbegrip. Want eigenlijk bestaat het internet uit een enorm scala aan grote en kleine onderwerpen, de ene nog complexer dan de ander: van standaarden en technische toepassingen tot toegankelijkheidsvraagstukken en criminaliteit. Van privacy en veiligheid tot bestuurlijke vragen en ethiek. Nationaal en internationaal. Het doorgronden van de werking, de problemen en oplossingen vereisen veel achtergrondkennis. En die is niet altijd even toegankelijk. Heeft u een vraag over internet? Iets wat u altijd al wilde weten, maar nooit durfde te vragen? Dan is nu uw kans! Professor Michel van Eeten (TUDelft) en Michiel Steltman (DINL) geven op 28 juni aanstaande tijdens de masterclass ‘Domme vragen bestaan niet’; antwoord op echt alle vragen over internet.

Programma

13.30    Inloop 14.00    Welkom door Marjolijn Durinck (ECP) 14.05    Professor Michel van Eeten (TUDelft), het speelveld 14.45    Michiel Steltman (DINL) van infra voor dummies tot infra voor gevorderden 15.30    Weet u nu wat u wilde weten, of toch  nog niet helemaal? Stel uw vraag! 16.30    Afsluiting met aansluitend een borrel.   Prof. dr. Michel van Eeten is hoogleraar Bestuurskunde bij de sectie Organisation & Governance (OG) aan de TU Delft, en specialist in internetveiligheid. Hij adviseerde het ministerie van Economische Zaken, de Internationale Telecommunicatie Unie en de OESO over onder meer beheer, beveiliging en betrouwbaarheid van kritieke infrastructuur.   Michiel Steltman is directeur van Stichting DINL. In die functie brengt hij de belangen van de Nederlandse digitale infrastructuur sector onder de aandacht. Belangrijke thema’s zijn daarbij de promotie van Nederland als vestigingsplaats voor online diensten, het bijdragen aan goed IT-onderwijs en digitale innovatie en het werken aan vertrouwen en informatieveiligheid. Zijn omvangrijke inhoudelijke kennis van zaken en technische achtergrond geeft hem een voorsprong bij menig thema. Hij is tevens columnist en blogger en spreekt met regelmaat en met passie over de ins en outs van de Nederlandse online sector.

Locatie

Masterclass Internet Datum: donderdag 28 juni Tijd: 14.00-16.30 uur, met aansluitend een borrel Locatie: 7AM, Den Haag

Aanmelden

Meld u zich dan via onderstaand formulier. U kunt ook alvast uw vraag of vragen insturen via events{@}ecp.nl. Deelnemen zonder een vraag te stellen, of liever anoniem als vragensteller, kan natuurlijk ook!