Linked Data Symposium

Op het Linked Data Symposium van 29 september maakt het Platform Linked Data Nederland bekend wie de Beste Linked Data Toepassing van 2015 heeft. Het symposium vindt plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum.

ECP volgt het Platform Linked Data al een aantal jaren van nabij, omdat Linked Data volgens velen de stap is die het internet moet maken om ontwikkelingen rond Big Data, het Internet of Things en Open Data te faciliteren. Linked data belooft het internet te ontsluiten op het niveau van de dingen (de objecten en concepten achter de data, plaatjes en teksten op internet), zonder dat een (wereldwijde) harmonisatie nodig is van definities en specificaties van die data. Een voorbeeld van de kracht van linked data is wetten.nl dat de verschillende regelingen en wetboeken doorzoekbaar maakt, terwijl iedere instantie toch zijn eigen terminologie en definities blijft hanteren.

Op het symposium geeft Ed Parsons vanuit Google een keynote over het ontsluiten van geodata op het Web. Bill Roberts neemt u mee in het gebruik van Linked Data bij de UK overheid. Bijzonder is verder de samenwerking met CERISE waardoor er ook speciale aandacht is voor het Energie domein, met een keynote vanuit Alliander, en een parallelle track in de middag. Andere sprekers zijn Professor Piek Vossen (VU), winnaar van de prestigieuze Spinoza premie, en Professor Heiko Paulheim (Universiteit van Mannheim), winnaar van de Semantic Web Challenge 2014.

U kunt zich aanmelden op de website van Geonovum. Hier vindt u tevens het precieze programma.