Let’s Raise our Standards: informatiebijeenkomst veilige internetstandaarden

Cybersecurity begint bij de basis. Soms kunt u met relatief simpele maatregelen je digitale weerbaarheid flink verhogen. Veel bedrijven gebruiken bijvoorbeeld verouderde standaarden voor hun website en e-mail. Daardoor loopt uw bedrijf en uw klanten onnodige veiligheidsrisico’s.
Vertrouwen in digitale communicatie is cruciaal. Nederland ICT gaat daarom de uitdaging aan: in een jaar tijd willen zij alle leden 100% up-to-daten met veilige standaarden. Hierdoor wordt een goed voorbeeld gegeven aan andere sectoren.

Naar aanleiding hiervan organiseert Nederland ICT in samenwerking met Platform Internetstandaarden en ECP op 10 oktober aanstaande een bijeenkomst over internetstandaarden. Experts vertellen over het belang van standaarden als TLS en DNSSEC, het risico van verouderde standaarden en de stappen die nodig zijn om te updaten. Als ondernemer kunt u ter plekke uw eigen website(s) testen en de resultaten met experts bespreken.

Het doel van de bijeenkomst is om u inzicht te geven in hoe u er zelf voorstaat en wat u kunt doen om uw digitale veiligheid te vergroten. Ter plekke bestaat er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor extra hulp en advies. Grijp deze kans en loop geen onnodige risico’s.

Let’s Raise our Standards: informatiebijeenkomst veilige internetstandaarden
Datum: maandag 10 oktober
Tijd: 14.30 – 17.00 uur (met aansluitend een borrel)
Locatie: Milú, Driehoekjes 15, Den Haag

Sprekers
– Victor Gevers & Vincent Toms, GDI Foundation
– Gerben Klein Baltink, Internet.nl
– Geert Moelker, Ministerie van Economische Zaken
– Lotte de Bruijn, Nederland ICT

 

Het volledige programma vindt u hier. 

De bijeenkomst is onderdeel van de landelijke Alert Online campagne, die van 3 t/m 14 oktober plaatsvindt. Meer informatie over de campagne vindt u hier.