25-11-2019

Lestival Digivaardig in de Zorg


Op maandag 25 november 2019 vindt de vijfde werkconferentie Digivaardig in de Zorg plaats. Ditmaal heeft het de vorm van een Lestival: Een festival waar u wat leert over het verbeteren van de digitale vaardigheden van zorgprofessionals.

Tijdens het lestival willen we u meenemen door de activiteiten van de coalitie Digivaardig in de zorg. Maar we willen vooral met u aan de slag gaan tijdens diverse workshops.
Dus wilt u iets leren over: omgaan met laaggeletterdheid, bestrijden van faalangst, digitale competenties, de meest gemaakte fouten bij de uitrol van digitalisering, wat kan de docent doen om de digitale vaardigheden van de toekomstige zorgprofessional te verbeteren, effectief communiceren over digitale vaardigheden en hoe u uw medewerkers stimuleert om  te werken aan hun digitale vaardigheden, meld u dan aan voor het lestival.
Het is ook een uitstekend moment om binnen dit innovatieve netwerk nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten te onderhouden.

In de zorg zijn digitale vaardigheden hard nodig. Dat komt naar voren in de eHealth-monitor en dit inzicht wordt steeds breder gedragen. ECP heeft daarom in 2015 de coalitie Digivaardig in de Zorg opgericht. Een bottom-up beweging waar mensen uit verschillende onderdelen van de zorg kennis uitwisselen en vooral gezamenlijk activiteiten vormgeven die de zorg meer digivaardig maken. In de afgelopen jaren zijn hier verschillende activiteiten ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld een online cursus, de i-nurse folder, een podcast met leiders in de zorg en de kennissite www.digivaardigindezorg.nl. De coalitie bestaat uit onder andere de volgende groepen: digivaardige patiënten, zorgmedewerkers, ICTers, leiders, docenten, HR-medewerkers, projectleiders en communicatieadviseurs.

Het complete programma kunt u binnenkort hier vinden.

‘Lestival’ Digivaardig in de Zorg
Datum: maandag 25 november 2019
Tijd: 12.30-17.30 uur, inclusief inloop en aansluitend een borrel
Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

Aanmelden
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich hieronder aanmelden
. Na aanmelding rekenen wij op uw komst.

Deze bijeenkomst is een initiatief van Digivaardig in de Zorg

Digitalisering in de zorg

Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Zo... + Meer over Digitalisering in de zorg

Deelname formulierJa, ik wil uitgenodigd worden voor events en activiteiten die (mede) door ECP georganiseerd worden.