Lancering TEDxBinnenhof

Op 25 juni aanstaande gaat in de Ridderzaal, Den Haag, de eerste TEDxBinnenhof Catwalk for Innovation van start. ECP is partner van event en ondersteunt  de TEDx gedachte. Voor wie wat minder bekend is met TED en TEDx een korte introductie.

TED staat voor Technology Entertainment Design. De eerste TED-bijeenkomst werd 25 jaar geleden in Californië georganiseerd om waardevolle ideeën een platform te bieden oftewel ‘to spread amazing ideas’. Ook internationaal bekende TED-sprekers, waaronder Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert en Sir Richard Branson,  zijn er inmiddels al hun verhaal komen vertellen.

De populariteit van de bijeenkomsten is ook de reden geweest dat er steeds meer side-events hebben plaatsgevonden zoals TED-Global, TED-Africa, TED-Aspen, TED-Palm Spring, TED-India en TEDx. De x staat voor ‘anywhere’ en is van toepassing op een lokaal zelf georganiseerd evenement wat mensen bijeenbrengt om een TED-achtig moment te ervaren. Inmiddels organiseert een aantal Nederlandse steden, waaronder Rotterdam, Delft, Maastricht en Amsterdam, al hun eigen TEDx, waar een flink aantal sprekers hun ideeën met een groeiend publiek delen. Ook in Amsterdam stonden illustere namen op de sprekerslijst, zoals Job Cohen, staatssecretaris Frans Timmermans, prinses Mabel en Gary Carter, COO van de wereldberoemde tv-producent Fremantle.
 

Nu is TEDx dus eveneens bij te wonen op het Binnenhof, waar op de 25ste juni tien inspirerende ideeën worden gespuid, onder andere over de aanpak van internationale uitdagingen als milieuvervuiling, zorgkosten, bedreigingen voor de biodiversiteit, voedsel, energie, klimaatverandering. De initiatiefnemers willen in hun vervolgbijeenkomsten ondermeer onderwerpen aan de orde stellen rond High Tech, Energie, Creative industries, Landbouw & voedsel, Tuin- en bosbouw, Life Sciences, Water, Chemische industrie en Logistiek.

TedxBinnenhof is inmiddels online www.tedxbinnenhof.com; u kunt het ook op Facebook vinden en ‘liken’, terwijl @TEDxBinnenhof nu al 300 followers heeft. De Catwalk for Innovation is ook live op internet te volgen en wordt eveneens simultaan uitgezonden naar een aantal locaties in Nederland en naar diverse deelnemende Nederlandse ambassades in het buitenland.