Kinder Media Awards 2016

Wat is nu goede digitale content voor kinderen? Wat zal er in de toekomst gemaakt worden voor kinderen? En hoe speelt u daar als maker op in? De Kinder Media Awards vindt plaats op donderdag 7 april 2016 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Tijdens deze middag worden mediamakers gestimuleerd en geïnspireerd tot het maken van kwalitatieve media voor kinderen. Diverse experts geven hun visie en zullen vooruit blikken en met elkaar in gesprek gaan over de nieuwe trends.

Uitreiking
Wat zijn de beste digitale toepassingen voor kinderen zijn van 2016? Aan het eind van de middag volgt een feestelijke uitreiking aan de makers van de beste apps, websites en (spin-offs van) boeken voor kinderen. Bekijk hier de categorieën.

Programma:

13.00 uur Ontvangst en registratie

13.30 uur Welkom door moderator
Anic van Damme, presentator NOS op 3

13.35 uur Over hoe kinderen media inhoud begrijpen en verwerken
Jessica Taylor Piotrowski, hoofd professor Youth & Media Entertainment, afdeling communicatiewetenschappen, Universiteit van Amsterdam

14.00 uur eBoeken, apps en literaire games binnen het onderwijs
Louis Stiller, publicist, beschouwer en ontdekkingsreiziger

14.25 uur User-generated content van jeugd: Hoe ziet de toekomst van het ‘Maken’ door jongeren eruit en hoe kan dat ontsloten worden door internet?
Jeroen de Boer, Projectleider Innovatie bij Bibliotheekservice Fryslân, projectleider FryskLab, bestuurslid Stichting FabLab Benelux

14.50 uur Een pleidooi voor het behoud van autonomie voor kinderen
Jan Willem Huisman, oprichter en creatief directeur IJsfontijn

15.15 uur pauze

15.45 uur Spreker volgt

16.10 uur Uitreiking Kinder Media Awards
• Media Ukkie Award: beste app voor peuters & kleuters (0 t/m 6 jaar)
• Kameleon: Beste digitale, interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar)
• Gekko: Beste interactieve spin-off van een kinderboek (0 t/m 12 jaar)
• Gouden @penstaart XL: Persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen (speciale editie)

17.00 uur Afsluiting en borrel

Gouden @penstaart XL
De Gouden @penstaart (voor beste digitale content gemaakt door kinderen en beste digitale content gemaakt voor kinderen) wordt eens in de twee jaar uitgereikt. In 2017 vindt de volgende uitreiking plaats. Toch reikt de organisatie dit jaar wel de Gouden @penstaart XL uit, een prijs voor iemand of een organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen. 

Vindt u dat uw collega, directeur, buurman, buurvrouw, vriend, vriendin, organisatie of bedrijf de Gouden @penstaart XL moet winnen? Laat het ons weten via info[at]goudenapenstaart.nl.

Initiatiefnemers van de Kinder Media Awards zijn Mijn Kind Online, Mediawijzer.net, ECP en Stichting CPNB.