Is uw organisatie 'Futureproof'?

Op donderdag 5 november 2015 vindt in Enschede het event ‘Futureproof’ plaats over bedrijfsmatig archiveren in de moderne tijd. Het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA) organiseert deze dag samen met VADA Archieven, DE REE Archiefsystemen en de Universiteit Twente waarin u wordt mee genomen naar de toekomst. Aan het einde van de dag bepaalt u zelf of u en uw organisatie ‘Futureproof’ zijn.

Programma
  • ‘Het e-depot een duurzaam warehouse, een motor voor bedrijfsvoering, compliance, informatie en hergebruik van open en big data’ door Ferdinand Ector van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven
  • Presentatie over MESA+ Nanolab en toepassingen door Gerard Roelofs, hoofd Nanolab. Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de grootteorde vannanometers (afkorting nm, een miljardste van een meter). Heel erg klein dus en dat vergt precisiewerk! MESA+ is één van ’s werelds grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten. Het is het grootste onderzoeksinstituut op dit gebied in Nederland. Ruim 500 onderzoekers werken samen aan cutting edge-onderzoek op het hoogste niveau.
  • Rondleiding langs het MESA+ Nanolab (in groepen van ongeveer 10 à 15 personen). Mesa+ beschikt over een geavanceerd NanoLab met een vloeroppervlak van 1250 vierkante meter! Het gebouw zelf is volledig trillingsvrij, gezien het feit dat de meest lichte trilling – bijvoorbeeld veroorzaakt door een langsrijdende auto – nano-producten kunnen beschadigen. De onderzoekers dragen witte pakken, handschoenen, mutsen en maskers in het laboratorium. Dit is niet omdat de nanomaterialen waarmee ze werken gevaarlijk zijn, maar om te voorkomen dat huidschilfers of haren het productieproces van de nanostructuren beschadigen.
  • Presentatie door dr. A.J.A.M. (Alexander) van Deursen over het gebruik en de (sociale) effecten van Nieuwe Media
  • Gezamenlijke afsluiting en netwerkborrel

Datum: Donderdag 5 november 2015 Tijd: 10.00 tot 17.00 uur Locatie: Universiteit Twente, Enschede Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van NVBA.