IPv6 seminar voor overheden

De IPv6 Task Force (belegd bij ECP) organiseert in samenwerking met het Forum Standaardisatie op donderdagmiddag 10 mei een IPv6 seminar voor overheden. Het doel van de bijeenkomst is overheden te informeren over de implementatie van IPv6. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor beleidsmedewerkers en IPv6 projectmanagers van departementen en decentrale overheden. Ook medewerkers van bedrijven die op dit gebied actief zijn binnen de overheid zijn welkom.

IPv6 seminar voor Overheden
10 mei 2012
13.00-17.00 uur
Nieuwspoort in Den Haag (Lange Poten 10)

 

Sinds november 2010 staat IPv6 op de ‘pas toe of leg uit’-lijst met open standaarden. Dat betekent dat overheden ervoor moeten zorgen dat hun nieuwe systemen overweg kunnen met IPv6. Daarnaast is de World IPv6 Launch op woensdag 6 juni aanstaande een aanleiding voor deze bijeenkomst. Op deze dag zullen grote partijen van over de hele wereld, waaronder Facebook, Google, Yahoo, IPv6 permanent aanzetten.

 

Tijdens het seminar kunt u presentaties verwachten van de Rijksoverheid, Gemeente Alkmaar, XS4ALL en de Duitse overheid. Daarnaast wordt een toelichting gegeven op het IPv6 manifest voor decentrale overheden. Het complete programma kunt u hier downloaden.

 

Aanmelden
Dit seminar is bedoeld voor beleidsmedewerkers van departementen en decentrale overheden.
Aanmelden voor dit seminar via het online inschrijfformulier. Na aanmelding rekenen wij op uw komst. 
 

____________________________________________________________________________ 

Over IPv6 Task Force
Sinds 2005 werkt de Nederlandse IPv6 Task Force aan de bewustwording van de urgentie, omvang en consequenties van deze overstap naar IPv6. De Task Force moet zorgen voor een rimpelloze invoering van IPv6 in Nederland. Daarbij ligt de focus op het op de agenda te krijgen van de overstap naar IPv6 op strategisch niveau binnen bedrijven en instellingen.
 

Over College & Forum Standaardisatie
College & Forum Standaardisatie houden zich bezig met interoperabiliteit van de Nederlandse overheid. Het gebruik van open standaarden speelt hierbij een belangrijke rol. Het Forum Standaardisatie adviseert het College Standaardisatie waarin de ambtelijke top vertegenwoordigd is en dat uiteindelijk besluit. Sinds november 2010 staat IPv6 op de ‘pas toe of leg uit’-lijst met open standaarden. Dat betekent dat overheden ervoor moeten zorgen dat hun nieuwe systemen overweg kunnen met IPv6.
 

Waarom overstappen naar IPv6?
Het Internet Protocol (IP) is de bindende factor die alle internetgebruikers ter wereld in staat stelt met elkaar te communiceren. Het uit de zeventiger jaren daterende IPv4 biedt ruimte aan vier miljard IP-adressen. Met het sterk toenemende aantal apparaten dat met internet verbonden is – pc’s, mobiele telefoons, PDA’s, en zelfs huishoudelijke apparatuur – dreigt op niet al te lange termijn een tekort aan IP-adressen. Kijken we daarbij ook naar de opkomst van internet in regio’s als China, India en Afrika, dan wordt een overstap naar IPv6 op korte termijn nog urgenter.