iPoort-debat - parlementair onderzoek naar ICT-problemen

Op dinsdag 10 april aanstaande organiseert iPoort een debat over het parlementair onderzoek naar ICT-problemen bij de Rijksoverheid: ‘De vraag is belangrijker dan het antwoord’. ECP is een van de partners van iPoort.

De Tweede Kamer zal in mei een parlementair onderzoek uitvoeren naar de ICT-problemen bij de Rijksoverheid. Het onderzoek zal ingaan op recente ict-projecten die uit de bocht zijn gevlogen. Ook het onderwerp aanbestedingen komt aan de orde. De aanleiding van het onderzoek zijn de nodige kostbare incidenten die de pers gehaald hebben. Vijf jaar geleden al heeft de Algemene Rekenkamer een aantal conclusies en aanbevelingen verwoord in een rapport ‘Lessen uit ICT-Projecten bij de overheid’. Echter, waarom hebben we vandaag nog steeds deze incidenten?

Tijdens het debat zal het panel en de zaal stilstaan bij de incidenten en de oorzaken die ten grondslag liggen aan de huidige onveranderde situatie. Hierbij is de ‘vraag belangrijker dan het antwoord’: het debat is al geslaagd als we als collectief een aantal vragen en onderzoeksrichtingen weten te identificeren die aangeboden kunnen worden aan de commissie van het parlementair onderzoek.

De discussie wordt geleid door Prof. Paul Klint van het Centrum Wiskunde & Informatica en de Universiteit van Amsterdam. Van de panelleden zijn reeds bekend: Brenno de Winter, ‘journalist van het jaar 2011’ naar aanleiding van zijn schrijven over de OV-chipkaart en Lektober en Paul Prooij, CIO van de gemeente Haarlemmermeer.

Het iPoort-debat vindt plaats in Nieuwspoort van 16-18u. De agenda en stellingen voor het debat worden eind maart bekend gemaakt. 

Aanmelden kan via http://www.ipoort.nl/registreer