Internet Governance Forum 2019

Van 25 tot en met 29 november vindt het veertiende Internet Governance Forum (IGF) plaats in Berlijn. Stakeholders uit meer dan 130 landen zullen zich deze dagen buigen over uiteenlopende internet-issues zoals standaardisatie, privacy, veilig internet voor kinderen en een open vrij internet. Het overkoepelende thema: One World. One Net. One Vision. 

Internet Governance Forum 2019

Datum: 25 – 29 november 2019
Locatie: Estrel Congress Center, Berlijn

IGF

Het IGF is opgericht door de Verenigde Naties en is bedoeld als een open discussie-platform voor belangrijke juridische, politieke, sociale en technische kwesties met betrekking tot het internet. Tijdens het IGF kunnen stakeholdergroepen op gelijke voet met elkaar de discussie aangaan over het beleid in relatie tot het internet. Het IGF informeert en inspireert beleidsmakers in zowel de publieke als in de private sector. Er hoeft niets besloten te worden. Vier dagen lang draait het om het uitwisselen van informatie, het delen van kennis en goede voorbeelden waarbij het debat niet hoeft te worden geschuwd. Het IGF faciliteert een gemeenschappelijke verstandhouding over zowel het benutten van kansen die het internet biedt als ook de risico’s en uitdagingen die hierdoor ontstaan. Bekijk hier de uitnodiging van bondskanselier Angela Merkel voor het forum van dit jaar.

Aanmelden

De registratie is inmiddels geopend. Via deze link kunt u zich aanmelden. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt, maar een voorlopige lijst is hier al te vinden.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance