Interactieve expertsessie met danah boyd

Het programma Digivaardig & Digibewust organiseert een besloten interactieve expertsessie met Dr. danah boyd op 8 april aanstaande.  Dankzij TILT heeft het programma Digivaardig & Digibewust de kans gekregen om een selecte groep uit haar netwerk kennis te laten maken met danah boyd.  danah boyd, een van de bekendste onderzoekers op het gebied van sociale netwerksites en hun (jeugdige) populaties, bezoekt namelijk op uitnodiging van het Tilburgs Centrum voor Recht, Technologie en Samenleving (TILT) een aantal Nederlandse initiatieven.

Mevrouw boyd is een van de eerste wetenschappers die diepgravend wetenschappelijk onderzoek deed naar dit nieuwe en bloeiende fenomeen. In de afgelopen jaar heeft zij haar onderzoek gericht op de manieren waarop jonge mensen sociale netwerk sites als Facebook en MySpace gebruiken om uitdrukking te geven aan hun identiteit, deze te ontwikkelen, en hun relaties met anderen te onderhouden. Op dit moment doet danah boyd  onderzoek naar sociale media bij Microsoft Research New England. Zij is fellow aan het Berkman Center for Internet and Society aan Harvard, en visiting fellow aan het Tilburgse Centrum voor Recht, Technologie en Samenleving (TILT). Voor meer informatie over danah boyd verwijzen wij u graag naar www.danah.org.

Voor deze besloten interactieve expertsessie relaties op persoonlijke titel uitgenodigd. Het is dan ook niet mogelijk u voor deze sessie aan te melden zonder uitnodiging.