Innovatiecongres Veiligheid & Justitie 2016 - Buitenste Binnen

Op 22 november 2016 organiseert het ministerie van Veiligheid en Justitie het Innovatiecongres in de Fokker Terminal in Den Haag. Publiek, privaat en wetenschap komen bij elkaar om innovatie in al haar verschijningsvormen te beleven en een stap verder te brengen. Dit wordt voor jou dé plek om inspiratie op te doen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en kennis te maken met de mooiste innovaties op het gebied van veiligheid en justitie.

Het Innovatiecongres
Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: 
9.00 – 18.00
Locatie: 
Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag

Thema | Buitenste Binnen 
Innovaties helpen het ministerie van Veiligheid en Justitie te veranderen en bieden kansen om Nederland veiliger en rechtvaardiger te maken. Dit kunnen we niet alleen. We maken hierbij gebruik van de creativiteit, expertise en denkkracht van bedrijven, overheid, startups en kennisinstellingen. Om de innovatiekracht van de Nederlandse veiligheids-en justitiesector te vergroten, hebben we ook jouw kennis hard nodig. Hieraan is massaal gehoor gegeven, want een deel van het programma 2016 is door jou of je collega’s samengesteld.

Programma | Van de nieuwste robots tot spraakmakende innovaties 
‘Virtueel’ rondlopen op een plaats delict, presentaties over het innovatief aanpakken van jeugdcriminaliteit en debatten over cybercrime en blockchain technologie. Er staat je een divers en actief programma te wachten. Kom naar de werkateliers als je mee wil denken over innovaties van de toekomst, naar de lagerhuis-debatten om de discussie aan te gaan en naar de inspiratiesessies als jij benieuwd bent hoe professionals in de praktijk innoveren. Natuurlijk kun je ook in de Innovation Room spraakmakende innovaties bekijken of stemmen op de top tien VenJ innovatiepitches 2016. Sprekers zijn onder meer de minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur, secretaris-generaal Siebe Riedstra en Robert Griffin van U.S. Department of Homeland Security, Science and Technology. Zelfs de nieuwste robot Pepper vliegt over uit Japan om kennis met jou te maken!

Nieuwsgierig?
En wil je nog meer weten? Staatssecretaris Klaas Dijkhoff vertelt je waarom jouw aanwezigheid op prijs wordt gesteld. Bekijk het filmpje op: www.innovatiecongresvenj.nl

Meld je aan en we zien je op 22 november in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag.