Informatiesessie FrontierCities

28 januari vindt er in Den Haag een informatiesessie plaats over FrontierCities. Deze middag hoort u meer over het stimuleringsprogramma FIWARE (Future Internet), waarin Europabreed bijna 4 miljoen euro beschikbaar is voor MKB-ers, start-ups en webontwikkelaars voor projecten op het gebied van smart mobility voor steden.

U krijgt de kans meer te horen over het stimuleringsprogramma FIWARE (Future Internet), waarin Europabreed bijna 4 miljoen euro beschikbaar is voor MKB-ers, start-ups en webontwikkelaars voor projecten op het gebied van smart mobility voor steden. Sluitingsdatum: 16 februari 2015 (23.59hrs). Details over indiening kunt u hier vinden.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door FrontierCities, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Ministerie van Economische Zaken, de Digitale Steden Agenda en de Gemeente Den Haag.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken verzorgen een inleiding op het Open Data beleid van de overheid. De Smart City vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag legt vervolgens de vraag neer: welke uitdagingen en welke vragen aan de markt heeft de Smart City op het gebied van mobiliteit? Het team van FrontierCities neemt vervolgens met u de aanvraagprocedure door voor de subsidies die variëren van 50.000 tot 150.000 euro.

De presentaties van deze bijeenkomst zijn aan de rechterkant van deze pagina te vinden.

Datum:

Woensdag 28 januari 2015

Tijd:

14:00- 17:00 uur

Locatie:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Turfmarkt 147 in den Haag
(5 minuten lopen van station Den Haag Centraal)

Let op:

Legitimatie is noodzakelijk bij betreden gebouw

Voertaal

Engels

Doelgroep:

MKB-ers, start-ups en webontwikkelaars

Aanmelding via:

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wel kunt u zich tot 16 februari 2015 nog inschrijven voor de call via de website.

   

Programma

 

14:00 uur

Inloop en netwerkmoment

14:30 uur

Introductie Open Data beleid
door vertegenwoordigers van de ministeries BZK en EZ

14:40 uur

Smart Cities with a Smart Vision
door Brian Benjamin van de Gemeente Den Haag

14:55 uur

FIWARE: mogelijkheden en overzicht
door het FrontierCities team

15:30 uur

Details van deze call

15:50 uur

Vraag en antwoord met de zaal

16:20 uur

Mogelijkheid voor 1 op 1 begeleiding

17:00 uur

Afsluiting