Industrial Data Space bijeenkomst

Het delen van data speelt een cruciale rol bij het realiseren van Smart Industry: denk aan supply chains waarin klant en toeleverancier beter samenwerken, smart maintenance van producten of slimme nieuwe datadiensten die gekoppeld zijn aan een product of dienst.

Gecontroleerde datadeling is dan een belangrijke succesfactor: de mogelijkheid om in een groot netwerk van bedrijven zelf in controle te blijven over het gebruik van eigen data, waarbij het tegelijkertijd wel makkelijk blijft om verbindingen te leggen (‘plug & play’). Binnen de Industrial Data Space Association werken maakbedrijven, ontwikkelaars van nieuwe smart services en ICT-bedrijven samen aan een referentie-architectuur die dit mogelijk maakt. De kracht van IDS is dat het open architectuur is: niet gebonden aan een specifiek bedrijf of oplossing en geschikt om te implementeren in veel verschillende scenario’s.

Industrial Data Space bijeenkomst

Datum: 8 september 2017 Tijd: 10.00 – 12.00 uur Locatie: High Tech Campus Hengelo Hoewel initieel een Duits initiatief is Industrial Data Space ook internationaal aan een opmars bezig. Het programma Smart Industry onderzoekt nu welke Nederlandse initiatieven ingebracht kunnen worden in deze referentie-architectuur. Dat kunnen fieldlabs zijn, maar bijvoorbeeld ook bestaande en nieuwe ICT-producten en -concepten. Daarnaast wordt ook omgekeerd gekeken hoe deze Industrial Data Space architectuur in Nederland ingezet kan worden. In dit kader nodigen we u graag persoonlijk uit voor de eerste Nederlandse Industrial Data Space bijeenkomst op vrijdag 8 september 2017 van 10.00 tot 12.00 uur. We zijn deze dag te gast bij Thales in Hengelo. Tijdens deze bijeenkomst vertellen experts over de architectuur en de inzet daarvan in use cases in Duitsland. Vervolgens willen we aan de hand hiervan kijken welke bestaande en toekomstige Nederlandse use cases en technologieën ingezet zouden kunnen worden en wat daar voor nodig is. Ook wordt hopelijk een eerste stap gezet in het oprichten van cross-border consortia zodat wij als Nederlandse industrie tijdig kunnen reageren op Europese calls die in het voorjaar van 2018 op de rol staan. Met andere woorden: Industrie 4.0 meets Smart Industry. U kunt zich nu al aanmelden voor deze bijeenkomst door een mailtje te sturen naar roos.kist[@]ecp.nl. In augustus volgt aanvullende informatie.