ICTDelta2011

ECP-EPN organiseerde, samen met NWO en COMMIT, het ICTDelta Congres dit jaar op 16 november. Dit congres over ICT-onderzoek en –innovatie vond plaats in het World Forum in Den Haag. 

 

Meer dan 25 parallelsessies vanuit verschillende sectoren over industriële innovatie, creatieve ICT, zorg, energie, productiviteitsgroei en open data sierden het programma. In het plenaire programma waren er presentaties door onder anderen:
 

Minister Verhagen, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, die zijn visie gaf op ICT en innovatie, waarna hij het startsein gaf voor het grote publiek-private onderzoeksprogramma COMMIT. 
 

Sjoerd Vollebregt, CEO van Stork, onderstreepte het belang van innovatie voor de Nederlandse industrie en economie. Hij is een sterke pleitbezorger voor valorisatie en benadrukte dat bruggen moeten worden geslagen tussen het innovatieve werk van wetenschappers en de toepassing van hun resultaten door het bedrijfsleven.
 

Willem Jonker, CEO EIT ICT Labs, vertelde over de innovatiekloof tussen wetenschappelijke kennis, en innovatie in de markt en welke rol EIT ICT Labs speelt bij het dichten van deze kloof. 
 

Jeroen Scheer, Manager Taskforce Energy Transition IT / Smart Grids IT bij Alliander,  benoemde in zijn presentatie de belangrijkste uitdagingen om onze energie-infrastructuur voor te bereiden op de toekomst.

Bezoek voor meer informatie over het congres en sprekers www.ICTDelta2011.nl.