ICTDelta2010

ICTDelta, het jaarlijkse evenement over de laatste ontwikkelingen in ICT-onderzoek en -innovatie, vindt op 18 maart 2010 plaats in het WTC Rotterdam. ECP-EPN organiseert twee themasessies!

ICTDelta inspireert jaarlijks vele geïnteresseerden, waaronder wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers, op het gebied van ICT-innovatie. ICTDelta2010 wordt een bruisende mix van activiteiten waaruit deelnemers hun eigen programma kunnen samenstellen.

Verdeeld over 9 thema’s gaat het van games naar databases, van 3-D naar waterbeheer, van topresearch naar praktische uitdagingen. Deze nieuwe editie van ICTDelta biedt interactie, snelheid, demonstraties en intensiteit en geen statische presentaties en plenaire zittingen. De deelnemer beleeft mee wat er in laboratoria wordt gebrouwen, ervaart de uitdagingen en mogelijkheden van nieuwe interfaces, speelt mee in virtuele werelden, debatteert over moraal en ethiek, denkt mee over hoe ICT helpt de aarde te redden.

ECP-EPN verzorgt twee sessies op het ICTDelta2010, namelijk over de unieke samenwerkingsvorm die bestaat binnen de ECP-EPN projecten OpenID en OMI en een sessie waarin de onderzoeksresultaten van een onderzoek naar het perspectief van ‘de digibeet’ worden gepresenteerd. Hieronder vindt u een beschrijving van de sessies.

Open Mobiel Internet Initiatief & OpenIDplus : unieke samenwerkingsvorm
ECP-EPN biedt deelnemers aan de projecten Open Mobiel Internet (OMI2) & OpenIDplus  de mogelijkheid intensief samen te werken. In deze precompetitieve projecten bouwen belanghebbenden (die doorgaans niet alleen dit soort projecten kunnen dragen) samen aan kritieke massa, betrouwbaarheid en acceptatie van toepassingen zoals openID en het mobiele web. Intensieve samenwerking van belanghebbenden leidt bij beide projecten tot meer slagkracht.
De groep OpenIDplus speelt in op de behoefte bij zowel consument als bedrijfsleven aan een hoogwaardige B2C identity oplossing. Gebruik van de OpenID standaard voorziet onder meer in een veilige, handige en snelle manier om in te loggen op websites. Het ECP-EPN initiatief OpenIDplus voorziet deze standaard van een extra trust-niveau en bouwt actief aan kritieke massa.
De OMI2 groep helpt de verspreiding van mobiele internettoepassingen te stimuleren door een realistische visie te brengen. Mobiel internet zal -net als het ‘vaste web’- een onmisbare rol spelen in de communicatiestrategie van bedrijven, instellingen en overheid. Mobiel is hét medium om individuele burgers en klanten te bereiken waar ze zich ook bevinden en onafhankelijk of de communicatie via SMS/MMS/ e-mail, het mobiele web of via applicaties verloopt. 

Spelen en Leren: Het perspectief van ‘de digibeet’
Grote groepen burgers maken gebruik van elektronische loketten. Maar een verrassend groot aantal doet dat niet. In veel gevallen komt dat door een te beperkte digitale vaardigheid. De kunst is om deze mensen op weg te helpen bij het gebruiken van internet. In samenwerking met onderzoeksbureau Ferro Explore! bracht het publiek private programma Digivaardig & Digibewust het perspectief van ‘de digibeet’ in kaart, op basis van de verhalen die digibeten zelf vertellen over ‘triggers’ en barrières van het computer- en internetgebruik. Een presentatie van de onderzoekresultaten.

Aanmelden
Wilt u deze sessies bijwonen? Meld u dan hier kosteloos voor het ICTDelta congres. 

Kijk voor meer informatie over ICTDelta2010 en inschrijving op www.ictdelta2010.nl