iBestuur Congres 2020 - De i-overheid in tijden van crisis

Datum: 11 september

Het iBestuur Congres 2020 is verplaatst van 1 juli naar 11 september. Een beladen datum, maar het thema is urgenter dan ooit: de i-overheid in tijden van crisis.

De coronacrisis zet de samenleving op zijn kop en we hebben geen idee hoe dat verder gaat. We weten nu dus ook niet of we op 11 september de crisis achter ons hebben gelaten of er nog midden in zitten.

In het uiterste geval moet het congres wellicht nog verder doorschuiven. Het iBestuur Congres 2020 zal ook ruimte bieden aan sessies, sprekers en deelnemers van reeds gecancelde bijeenkomsten als Conferentie Nederland Digitaal, het VNG Realisatie Festival en IT Connect US van het i-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs.

Het grootste deel van de thema’s blijven staan. Denk aan: data, cloud, AI en ethiek, duurzaamheid, inclusie, PPS, 5G, digitale weerbaarheid, goed opdrachtgeverschap, et cetera. Maar er wordt nu vanuit een gekanteld perspectief gekeken naar die thema’s. Bovendien zijn er nieuwe, dringende onderwerpen bijgekomen door de accelererende digitale transformatie zoals thuiswerken 2.0 en digitaal onderwijs.