Het MKB aan de slag met elektronisch factureren

Hier worden in aanwezigheid van staatssecretaris De Jager (Financiën) de publicatie ‘e-factureren voor ondernemers’ en de website www.e-factureren.info officieel gepresenteerd.

Bij veel ondernemers heerst onduidelijkheid over de wet- en regelgeving en het overweldigend aanbod aan standaarden rondom elektronisch factureren. Dit staat de grootschalige toepassing van e-factureren in de weg, ondanks de enorme kostenbesparing die e-factureren het MKB kan opleveren. Om ondernemers een krachtige steun in de rug te geven elektronisch te factureren zijn de publicatie ‘e-factureren voor ondernemers’ en de website www.e-factureren.info ontwikkeld.

Het MKB aan de slag met elektronisch factureren
9 september 2009
10.00-17.30 uur
Media Plaza te Utrecht

Tijdens dit seminar krijgen ondernemers antwoord op vragen als: Hoe en wanneer kan ik starten met e-factureren? Wat heb ik hiervoor nodig en waar kan ik relevante en inhoudelijk gerichte informatie krijgen? Wat zijn belangrijke aspecten rondom archivering, controle, beveiliging en koppeling met de boekhouding? Welke gevolgen heeft e-factureren voor de communicatie richting mijn klanten, leveranciers en de overheid? In parallelle sessies worden praktijk voorbeelden toegelicht. Daarnaast geven diverse keynote sprekers uit overheid en bedrijfsleven de meest recente stand van zaken rondom elektronisch factureren. Ook komt de rol van de Belastingdienst, accountants, het MKB en softwareleveranciers aan bod. 
 
Dit seminar wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Media Plaza en ECP-EPN.