Het iBestuur Congres is terug

De zeven eerdere edities van het iBestuur Congres vormen een bijna mythische herinnering in het collectieve geheugen van alle bestuurders en beslissers betrokken bij de i-overheid. Er wordt nog steeds over gepraat, naar verwezen en naar gevraagd. Goed nieuws: het iBestuur Congres is terug! Nog even overweldigend, inventief en essentieel, maar wel helemaal anders. Het thema van het congres is bergbeklimmen: In the Dutch Mountains. Bergbeklimmen heeft veel gemeen met de realisatie van de iOverheid: op naar de digitale top met Nederland Digitaal, NL DIGIbeter, de Nederlandse Cybersecurity Agenda, Samen Organiseren, de Common Ground en de Europese Digitale Agenda. Op het iBC 2019 komen alle plannen, strategieën en vergezichten samen en onderzoeken we waar we heen gaan en hoe alles in elkaar past. De kunst is sámen de top te bereiken. Daarvoor is een gezamenlijke voorbereiding key. Net zoals bij iedere berg die beklommen wordt, gaat het In the Dutch Mountains over samenwerken, afhankelijkheden en vertrouwen. En soms ook over risico’s durven nemen. We brengen daarom gezamenlijke houvasten aan: hóe gaan we er mee aan de slag; wat zijn de mogelijke routes naar de top, waar slaan we gemeenschappelijke basiskampen op en hoe zekeren we de lijnen?

Inspanning én ontspanning

De fysieke en mentale voorbereiding op het beklimmen van The Dutch Mountains, is minstens net zo belangrijk. Uniek aan deze iBestuur Congres zomereditie op Topsportcentrum Papendal is de mogelijkheid tot buitenactiviteiten en fysieke inspanning. Van klimtrainingen tot een clinic boogschieten door Olympische sporters .. en nog veel meer.

Eten & drinken

Bergbeklimmen is een zware sport die maximale energie vraagt. Deelnemen aan een congres midden in de zomer ook. Daarom zijn er gedurende de dag voldoende heerlijke (lichtgewicht) hapjes en drankjes beschikbaar van de menukaart uit het topsportrestaurant.

Dresscode

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het iBestuur Congres is er een expliciete dresscode: vrijetijdskleding!

Deelname

Het iBestuur Congres 2019 is bedoeld voor bestuurders en beslissers verantwoordelijk voor of betrokken bij de i-overheid. Van departementen, gemeenten, provincies en waterschappen, AG’s, ZBO’s en uitvoeringsorganisaties, én het ICT-bedrijfsleven. Deelname aan het iBestuur Congres 2019 is kosteloos en uitsluitend op uitnodiging! Het congres is ingericht op maximaal 700 deelnemers.