EuroDIG 2020

Datum: 10 t/m 12 juni 2020
Vorm: Online

EuroDIG

EuroDIG is het Europese platform waar verschillende stakeholders van het internet bijeenkomen om kennis en best practices over het internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing en regulering) daarvan uit te wisselen. Dit jaar vindt de conferentie virtueel plaats van 10-12 juni aanstaande. U bent van harte welkom om aan de discussie deel te nemen! De conferentie is gratis, maar registratie is vereist om toegang te krijgen tot de online meeting. U kunt zich hier tot en met 9 juni registreren.

Programma

Bekijk hier het programma. Tijdens de conferentie kunt u verschillende online sessies volgen. Onderwerpen variëren van 5G tot de implementatie van internetstandaarden tot de voortdurende media-issues zoals nepnieuws.

Nederlandse inbreng

Ook vanuit Nederland wordt aan sessies bijgedragen. Hieronder vindt u een overzicht van de Nederlandse inbreng.

De registratie is geopend. U kunt zich tot en met 6 juni voor de conferentie inschrijven. Bekijk hier het huidige programma.

Daarnaast heeft de conferentie van oorsprong een decentraal karakter en vond plaats op een enkele locatie. Vanuit het decentrale karakter van het internet, dat iedereen mondiaal met elkaar kan verbinden, is er dit jaar voor gekozen om de verschillende workshops rooms decentraal te hosten. Een van de locaties bevindt zich in Nederland bij ECP.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance