Datum: 10 t/m 12 juni 2020
Locatie: Triëst, Italië

Van 10 t/m 12 juni vindt de volgende EuroDig-conferentie plaats in Triëst, Italië.

EuroDIG

EuroDIG is een multi-stakeholderplatform om verschillende zienswijzen over het internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing en regulering) daarvan uit te wisselen en van elkaar te leren. Eigenlijk is het geen conferentie, maar een dialoog door het hele jaar heen op Europees niveau over internetgerelateerde beleidsonderwerpen die de publieke belangen raken. Met als hoogtepunt een jaarlijks evenement dat elk jaar in een ander Europees land plaatsvindt. Alle geïnteresseerden zijn welkom om aan deze discussie deel te nemen en input te leveren.

Klik hier voor de officiële website.

Stad van de wetenschap

In 2020 is Triëst de Europese stad van wetenschap. Onder deze paraplu valt dan ook het gehele programma van de EuroDIG-conferentie. Het overkoepelende thema van de EuroDIG 2020 is: ‘Naar een duurzaam beheer van het internet’. Krijg nu al een indruk van de stad en bekijk hier een filmpje.

Internet governance

Cybercrime. Privacy. Toegankelijkheid. Mensenrechten. Cloud. Internet of Things. Het internet brengt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook blijvend vraagstukken met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Welke regels stellen we op... + Meer over Internet governance