EuroDIG 2019: (18) 19-20 juni

Blijft het Internet open, vrij en veilig? Praat mee op EuroDIG!

EuroDIG komt naar Den Haag. De jaarlijkse Europese conferentie over actuele thema’s en de toekomst van het internet vindt plaats in het World Forum op 19 en 20 juni. Deelnemers uit bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en  de academische en technische gemeenschap gaan met elkaar in gesprek over een open, vrij, veilig en stabiel internet. 

Dertig jaar na de oprichting is het internet onmisbaar geworden voor economie en samenleving wereldwijd. Nog nooit was zoveel informatie zo gemakkelijk beschikbaar voor vrijwel iedereen. Toch staat de openheid van het internet en daarmee de rechten en vrijheden van gebruikers wereldwijd onder druk. De roep om regulering (om misstanden aan te pakken) wordt steeds sterker en dat is niet alleen maar goed nieuws. 

Op het EuroDIG-programma staan bijdragen van onder meer Eurocommissaris voor digitale economie en maatschappij, Mariya Gabriel en staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer. Deelnemers kunnen kiezen uit tientallen debatsessies over alles wat de ontwikkeling en het gebruik van het internet bepaalt, waaronder toegankelijkheid, mensenrechten, bescherming van data, media en content, beveiliging en criminaliteit, en het gebruik van blockchain en algoritmen. De uitkomsten daarvan in de vorm van ‘Messages from The Hague’ zullen aansluitend aan de conferentie worden besproken in de EC High Level Group on Internet Governance (HLIG), een adviesgroep van de Europese Commissie. Deze resultaten zullen ook als Europees geluid worden ingebracht in het Wereldforum voor Internet Governance dat dit jaar van 25 tot 29 november in Berlijn zal worden gehouden.

EuroDIG

EuroDIG is een Multi-stakeholder platform, waarbij alle belangrijke stakeholders jaarlijks tijdens een conferentie bijeenkomen. Dit jaar vindt de conferentie plaats van 19-20 juni bij het World Forum in Den Haag. Voorafgaand aan de conferentie vindt op 18 juni een pré-event plaats. De organisatie verwacht 750 deelnemers vanuit Europa en daarbuiten. De voertaal is Engels. Aanvullende informatie over de conferentie vindt u hier. 

Programma

Tijdens de conferentie worden onder andere thema’s als mensenrechten, ethiek, cybersecurity, toegankelijkheid, technische & economische problemen of media content besproken. Bekijk hier het Programma EuroDIG 2019

Aanmelden

De conferentie is gratis toegankelijk, maar registratie is wel een vereiste om toegelaten te worden. Meld u dus snel aan op www.eurodig.org. Dat kan tot en met 9 juni.

EuroDIG 2019 EuroDIG 2019 wordt gezamenlijk door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Den Haag, SIDN en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving met het EuroDIG-secretariaat en haar institutionele partners georganiseerd.